170220208_ABFweb
170220208_ABFweb

Crowdfundingsactie voor pijn- en welzijnsapp voor paarden

Nieuws

Een app op je mobiele telefoon waarmee je het welzijn van jouw paard kunt verbeteren én kunt zien of hij/zij pijn heeft. De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en Stichting De Paardenkamp uit Soest slaan de handen ineen om zo’n app voor iedereen beschikbaar te maken.


Wetenschappers en dierenartsen van de faculteit hebben jarenlang onderzoek gedaan naar pijnherkenning bij paarden en ezels. De resultaten van dit onderzoek worden gebundeld in de app, zodat paardeneigenaren, -verzorgers en dierenartsen op een eenvoudige en laagdrempelige manier kunnen checken of een paard pijn heeft.

Welzijn op je smartphone


Welzijn speelt een grote rol binnen de app: door middel van een dagboek kun je bijhouden hoeveel je paard heeft gegeten, welke vorm van beweging hij heeft gehad en plan je makkelijk afspraken met bijvoorbeeld de dierenarts en de hoefsmid. Voldoe je aan alle 10 regels voor welzijn, of kun je verbeteringen aanbrengen in het stalmanagement? Deze app helpt je om de verzorging van je paard naar een hoger niveau te brengen.

Met de app die gratis beschikbaar zal zijn voor alle paardenverzorgers en –eigenaren, willen de twee organisaties een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van paarden in Nederland.

Doneren


Voor het ontwikkelen van de app is natuurlijk geld nodig, daarom is het mogelijk om te doneren aan de ontwikkelaars. Mensen die geld doneren krijgen al voor de definitieve versie toegang tot de pilotversie en krijgen de kans om feedback te geven op de app.