HorsEscape
HorsEscape

Stralende ruiters genieten van eerste editie HorsEscape

Nieuws

Zon, paarden, water, foodtrucks en lekker chillen in bohemien hippe style. De omstandigheden waren vandaag perfect voor de eerste editie van HorsEscape bij de Zandenplas in Nunspeet. Elf teams deden mee aan de escaperoom voor paarden in het bos, georganiseerd door Bit en Horse & Dog Of Course.


De deelnemende teams (bestaande uit minimaal 3 en maximaal 8 ruiters) vertrokken vanochtend vanaf de Zandenplas het bos in. Daar waren 8 opdrachten uitgezet. Deze raadsels en actieve spellen zorgden vaak voor veel hilariteit onder de ruiters. Tijdens de actieve opdrachten moesten ze bijvoorbeeld zwembadtubes te paard van de ene kant naar de andere kant dragen en deze in een bepaalde vorm leggen. Ook moesten deelnemers met ballen een blik omgooien en was er een opdracht met een paardenvoetbal. Die laatste was favoriet onder de deelnemers. “Het voetballen was heerlijk”, vertelt Angelique van Team Dappere Hoefjes na de finish. “Mijn paard Tjalle heeft wel drie keer gescoord!”

Verkoeling


Het meer dat bij de start en finish lag, was populair onder de ruiters en paarden. Na de puzzelrit, die zo’n anderhalf tot twee uur duurde, doken velen nog even het verfrissende water van de Zandenplas in. Deze plas was voor de paarden speciaal voor het evenement opengesteld. Hoe fijn! De paarden vonden het heerlijk en er werd volop gegaloppeerd en met de benen in het water geslagen. Een heerlijke opfrisser na een lange, warme maar vooral ook geweldige rit.

Nieuwe routes


“Ik vond het sowieso een leuke dag”, vertelt deelnemer Angelique. “Wij rijden hier regelmatig in de buurt, maar op de paden waar we nu kwamen mag je normaal niet komen. Het was dus extra leuk dat dit speciaal voor deze dag was opengesteld. We zijn ook enorm goed geholpen door alle mensen van de organisatie die langs de route stonden. Iedereen was vriendelijk en vrolijk!”

Sfeerimpressie


[gallery ids=”https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/05/N8Q8677.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/05/N8Q8198.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/05/N8Q8346.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/05/N8Q8072.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/05/N8Q8275.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/05/N8Q8117.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/05/N8Q8179.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/05/N8Q8609.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/05/N8Q8565.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/05/N8Q8593.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/05/winnaars.jpg|”]

Samengesteld Bit-team


Vandaag startte ook het Bit-team. Dit was een team van mensen die alleen of met twee waren en dus niet met genoeg personen om een volledig team te vormen. Hiervoor konden mensen zich inschrijven voor het ‘singles team’. “Ondanks dat de meeste van ons elkaar niet kenden, vormden we toch een heel goed team”, vertellen Tamara en Betty na afloop. “Het ging echt goed, we hebben de opdrachten eigenlijk ook allemaal best wel snel en goed gereden. We waren ook allemaal goed in verschillende dingen, waardoor we een heel divers team waren.”

Keurig bij de keuring


In het kader van welzijn werd ieder paard voor de start gecontroleerd. Hierbij werd gekeken of het paard goed liep, hoe de hartslag en ademhaling van het paard was en of het paard niet uitgedroogd was. Gelukkig liepen alle paarden er vandaag keurig bij.

Prijzen


Teambuilding stond natuurlijk centraal vandaag: een goed team was een snel team en een snel team kon een leuke prijs winnen. Het team dat de opdrachten het snelste uitvoerde, was team de Dappere Hoefjes. De drie dames met hun twee Tinkers en een Fries wisten een snelle tijd neer te zetten en daarmee hebben de dames een mooi prijzenpakket van Epplejeck met onder meer een zweetdeken en een cadeaubon van HorseFitShop gewonnen.

Op de tweede plek belandde team PSV Breda. Dit team ontvangt een poetsset met emmer van Epplejeck en een cadeaubon van HorseFitShop.

De derde prijs gaat naar het team de Drie Musketiers. Zij winnen een set springschoenen van Epplejeck en een cadeaubon van HorseFitShop.

Originaliteitsprijs


Ook werd een prijs voor het leukst verklede team uitgereikt. Het thema was Bohemien Hippie en het team dat zich het leukst had verkleed, won een paarse Bit-zitzak. De winnaars van deze prijs waren volgens de jury/organisatie niet alleen het best verkleed, maar ook erg enthousiast. De paarden waren mooi aangekleed met unicorn-hoorns aan hun hoofdstel en peacetekens op hun achterwerk geverfd. De paarden glitterden van top tot teen en dat is precies waarom team Sparkling Warriors de originaliteitsprijs heeft gewonnen!
Bekijk hieronder de volledige uitslagenlijst:


 1. Dappere Hoefjes

 2. PSV Breda

 3. Drie Musketiers

 4. Epplejeck

 5. Eenhoorn

 6. TT Ranch

 7. Sparkling Warriors

 8. Team Bit

 9. El Zotail

 10. Van en Do

 11. Hooipolder-Hippies


Bron: Bitmagazine.nl
HorsEscape