jonge_paarden_Katya_Druz
jonge_paarden_Katya_Druz

De voor- en nadelen van een jong paard

Nieuws

Ga je een nieuw paard kopen en twijfel je tussen een jong of een wat ouder paard? Hieronder volgen voor- en nadelen van jonge (onervaren) paarden. Succes met je keuze!Je kunt ze alles aanleren zoals jij dat graag wilt


Jonge paarden moeten alles nog leren. Dit is dus jouw kans om je paard precies zo op te leiden zoals jij dat graag wilt.

Ze leren snel


Omdat jonge paarden vaak nog nieuwsgierig en leergierig zijn, kunnen ze vaak snel vooruitgang boeken. Het is een heel leuk proces om je eigen paard iedere week weer nieuwe dingen te leren.

Verkeerde dingen aanleren


Het moeilijke aan het opvoeden van een jong paard is dat ze ook snel verkeerde dingen aanleren. Wanneer je nog geen ervaring hebt met het opvoeden van een jong dier is het aan te raden om hulp te vragen aan iemand die hier al wel ervaring mee heeft.

Rustig opbouwen


Ook al is het nog zo verleidelijk, de training van een jong paard moet je rustig opbouwen. Wanneer je te snel te veel wilt doen, kan het juist mis gaan in de opvoeding. Zie de opvoeding als de basis voor het verdere leven van je paard.

Puberen


Net zoals tieners gaan ook paarden op een bepaalde leeftijd puberen. Ze kunnen je uitproberen of wat vervelende streken uithalen. Bereid je hier op voor en grijp consequent in, zodat je paard ook weet wat wel en niet kan.

Je weet niet precies wat je paard kan


Het is altijd een verrassing hoe ver je kunt komen in de sport met een paard. Maar zeker wanneer je een jong paard gaat opleiden, is het maar de vraag hoeveel aanleg je paard heeft voor een bepaalde tak van sport. Maar met de juiste opleiding kan ieder paard ver komen in de sport!

Bron: Bitmagazine.nl