Foto-expositie La Nueva Vida
Foto-expositie La Nueva Vida

Foto-expositie voor Stichting Paard in Nood Spanje

Nieuws

Vijf studenten van de Fotovakschool hebben zich ingezet voor verwaarloosde paarden in Spanje. Zij willen door middel van foto’s bekendheid geven aan dit probleem. De foto’s kun je zondag 1 juli vanaf 12.00 uur bewonderen tijdens de expositie La Nueva Vida bij Ruitersport Equidrôme in Venlo.


Voor het vak New Business moesten de studenten van de Fotovakschool een maatschappelijk project bedenken. Sanne Wiering bedacht het Project Paard In Nood Spanje vanuit haar liefde voor paarden. Teamgenoten Juul Vullings, Jacqueline Feron, Joy Mennings en Alex Herweg sloten zich bij haar aan vanuit de intentie de paarden te helpen.

Verwaarloosde paarden


De studenten willen het probleem onder de aandacht brengen met behulp van een fotoserie waarbij het contrast duidelijk te zien is tussen een goed verzorgd zwart paard voor een zwarte achtergrond (in Nederland gefotografeerd) en een verwaarloosd wit paard voor een witte achtergrond uit Spanje. Beide paarden zijn op dezelfde manier gefotografeerd zodat de verschillen in een oogopslag helder zijn. “Wij hebben de verwaarloosde paarden eigenlijk op een simpele manier gefotografeerd, maar zeker interessant. Zo zijn op eigenlijk alle foto’s geen ogen, oren of hoeven te zien, maar gaat het echt om de kenmerken van verwaarlozing die we hebben vastgelegd. Het witte paardje wat in Spanje is gefotografeerd, beviel twee dagen nadat de foto’s gemaakt zijn. Bizar om te bedenken dat zo’n zwak dier op het punt stond te bevallen.”

Nieuw leven


De naam van de expositie is La Nueva Vida. “We zijn op de naam gekomen omdat de stichting Paard in Nood Spanje deze paarden een tweede kans geeft. Een nieuw leven dus eigenlijk. Het is bijzonder mooi om te zien hoe vergevingsgezind de paarden zijn en hoe ze genieten van hun nieuwe leven bij de stichting. Ze krijgen eindelijk de zorg, aandacht en liefde die ze allemaal verdienen. Het was een bijzondere ervaring die we nooit meer zullen vergeten.”

Geld inzamelen


De foto’s die het team exposeert zijn op 1 juli aanstaande te koop. Daarnaast worden de kleinere formaten, 13x18 cm en A4 foto’s, tijdens de expositie en online via Facebook verkocht. Al het geld dat voor, tijdens en na de expositie wordt opgehaald gaat volledig naar de stichting Paard in Nood Spanje.

Folder


Daarnaast hebben de studenten een folder gemaakt waarin de belangrijkste punten staan om een paard op de juiste manier te verzorgen. Er staat bijvoorbeeld in vermeld hoe belangrijk ruwvoer, water en schaduw bijvoorbeeld is. Deze folder is afgegeven bij Stichting Paard in Nood Spanje.

De expositie is op 1 juli 2018 van 12.00-16.00 uur in de rijbak van Ruitersport Equidrôme. Iedereen is welkom. Om 12.00 uur wordt de expositie geopend door Bit-fotograaf Fleur Louwe. Fleur heeft de studenten begeleid en geïnspireerd gedurende het project.

[gallery link=”file” ids=”https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/06/FOTO10-Large.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/06/FOTO09-Large.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/06/Spanje-Large.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/06/FOTO08-Large.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/06/FOTO07-Large.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/06/sanne_2-Large.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/06/sanne-Large.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/06/folder-Large.jpg|,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2018/06/FOTO06-Large.jpg|”]