Opening
Opening

Relatie op de klippen. ‘Help mijn vrouw heeft een hobby’

Nieuws

Er waren eens een man, een vrouw… en een paard. Een relatie met een paardenliefhebber betekent leven in de schaduw van een aandacht absorberende viervoeter. En dat kan knap lastig zijn. Lees in Bit 258 de liefdesverhalen van twee lezeressen en waardevolle tips van relatietherapeute Maaike Rellage-van Kleffens. Wie weet helpen ze je ‘er was eens’ te laten eindigen als ‘en de man, de vrouw en het paard leefden nog lang en gelukkig’. Hierbij alvast een sneakpeek!‘Mijn man, kind en paard stonden alle drie op nummer 1’


Toen Nicole haar man in 1985 leerde kennen, waarschuwde ze hem: ‘Let op, want je krijgt verkering met een paardenmeisje en dat betekent dat je jouw plek met een paard moet delen’. Het wekelijkse manegebezoekje was voor haar vriend geen probleem, maar nadat ze gingen samenwonen en Nicole een eigen paard aanschafte, bracht ze steeds meer tijd door op de manege. “In de zomer was ik twee weken weg op ponykamp en die dagen gingen natuurlijk ten koste van onze vakantietijd samen. Onze vakanties werden altijd om het ponykamp heen gepland.”

Toen Nicole eenmaal zelf een paard had, was ze dagelijks op stal te vinden. “Aanvankelijk vond mijn man dat niet erg, hij werkte namelijk veel buitenshuis. Maar toen we in 2005 een zoon kregen, moest hij elke avond thuis blijven oppassen, omdat ik naar stal wilde. Hiermee werd mijn hobby zijn probleem. Bovendien moest hij op tijd thuis zijn, want ik gaf inmiddels ook rijles.” En rijles geven deed Nicole niet alleen ’s avonds, maar ook de hele zaterdag. “ Op zondag gingen we vaak met een hele groep buitenrijden, wat betekende dat er pas laat op de dag tijd was voor visites of verjaardagen. Mijn man kon geen kant op, alle zaterdagen en een groot deel van de zondag waren bezet. En als hij voorstelde om een weekendje weg te gaan, vond ik de paarden toch leuker dan met hem op stap gaan. Dit zorgde voor de nodige strubbelingen thuis.”

Uiteindelijk werd Nicole de vraag gesteld: wie staat er op nummer 1? Je kind, ik of je paard? “Ik kon geen keuze maken. Alle drie stonden ze op nummer 1, ik wilde mijn tijd delen. Toen ik merkte dat ons huwelijk echt niet goed meer liep, spraken we af dat ik mijn paard voor 50 procent ging verleasen. Overigens was mijn paard niet het enige probleem. Na twintig jaar huwelijk verslappen sommige dingen. Je bent niet meer verliefd en het seksleven is minder. Zo gaat dat nu eenmaal. Maar iemand anders met mijn paard bezig zien, dat vond ik toch moeilijk!”

Nicole en haar man probeerden eraan te werken, maar uiteindelijk eindigde hun huwelijk in een scheiding. “Of ik er spijt van heb? Dat is moeilijk om te zeggen, want spijt verandert niets aan de situatie, maar ik heb veel verdriet gehad van onze scheiding. Misschien had ik het anders moeten doen. Op zaterdag thuis moeten blijven bijvoorbeeld en mijn tijd op stal aan mijn paard besteden in plaats van aan alles wat er op stal gebeurde. Maar ik vond dat toen leuk.” Nicole zucht: “Mijn ex heeft zich destijds niet gerealiseerd hoeveel een paard voor iemand kan betekenen. Gelukkig hebben we nog altijd goed contact. Hij heeft inmiddels een nieuwe vriendin. En je raadt nooit waar hij zijn eerste date had: Indoor Brabant!” Ze lacht: “Toen ik dat hoorde, dacht ik wel even: heb je dan helemaal niks geleerd?”

Dit is een samenvatting van het gehele artikel dat je terugvindt in Bit 258. Bestel ‘m hier!

Bron: Bitmagazine.nl