xlittlebayhorse
xlittlebayhorse

InstaFamous: @xlittlebayhorse

Nieuws

Melody Berveling (23) is 4 jaar geleden begonnen met het Instagramaccount over haar paard Cupido (11). Ze startte hiermee omdat iedereen op haar eigen account gek werd van alle paardenfoto’s. Inmiddels hebben ze de mijlpijl van 21,2k volgers behaald.

“Cupido in de accountnaam vond ik te standaard. Hij is een klein bruin paardje, dus daar is de naam van het account vandaan gekomen.”

Een Penny-verhaal

“Ik ken Cupido al vanaf zijn geboorte en had altijd al een klik met hem. Toen hij in 2011 zadelmak gemaakt moest worden wilde dat niet lukken, half zadelmak kwam hij weer terug op de stal waar ik liep. Na lang aandringen mocht ik het van de eigenaar gaan proberen en dat lukte. Vlak daarna heb ik hem overkocht.”
“Cupido is een heel gevoelig paardje, hij is snel gestrest en soms een beetje apart. Dit maakt hem dan ook wel weer leuk. Op het account lijkt het net alsof hij alleen maar gek kan doen, maar het grootste deel van de tijd doet hij gewoon normaal.”

Veelzijdige combinatie

“Eigenlijk doe ik van alles met hem; dressuur, springen en eventing. Daarnaast wil ik graag endurance gaan starten. Helaas zijn we daar dit jaar nog niet aan toe gekomen, doordat het niet in de planning paste met de eventingwedstrijden. Dus dit is doorgeschoven naar volgend jaar.”

“Inmiddels zijn we M springen, L eventing en L2 dressuur geklasseerd. Cupido heeft met eventing soms nog wat spanning in de startbox en bij het water, maar het gaat steeds beter. Ook vind ik het leuk om voor de afwisseling vrijheidsdressuur te doen en zonder zadel of hoofdstel te rijden.”

Volgers door grapjes van Cupido

“De meeste volgers komen voornamelijk door grappige filmpjes van Cupido. Bijvoorbeeld wanneer hij lekker gek doet of speelt met een paardenvoetbal of handdoekje. Cupido is echt een grappenmaker.”
“Dankzij de (grappige) posts van Cupido had ik voornamelijk veel volgers uit het buitenland, hier zijn veel Nederlandse Instagrammers bij gekomen toen Feline (@marleyhoii) ons tagde. Ik deed namelijk een oproepje voor een rijmaatje om een buitenrit mee te maken over de heide. In mijn eentje zou ik namelijk verdwalen. Dankzij het taggen had ik er opeens heel veel Nederlandse volgers bij.”
“Daarnaast heb ik een sponsor gekregen nadat ik een bedrijf had getagd in mijn verhaal en dat merk daardoor veel nieuwe volgers had gekregen. We stonden toen op de foto met een heel mooi galaxy setje van dit merk. Verder heb ik een paar sponsoren die mij benaderd hebben.”

Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!