Mirjam en Seabbele
Mirjam en Seabbele

InstaFamous: @my.horse.seab

Nieuws

Ongeveer 3,5 jaar geleden heeft Mirjam (19) van haar ouders het paard Seabbele (9), afgekort tot Seab, gekregen. Mirjam vormt samen met deze leuke KWPN x Paint kruising een veelzijdig duo. Samen hebben ze in 2 jaar tijd al 10,1k volgers verzameld.

“Ik ben met het Instagram account begonnen, om een soort dagboek bij te houden. Daarnaast hadden veel stalgenoten interesse in wat ik allemaal doe met Seab. Ik had nooit verwacht dat we zoveel volgers zouden krijgen. Het aantal volgers begon echt te groeien toen ik vorige zomer meer ging focussen op wat Seab echt leuk vindt, in plaats van alleen rijfoto’s.”

Altijd enthousiast

“Met Seab ben ik heel veelzijdig bezig. Terwijl hij eerst niet zo makkelijk was, vormen we nu een hecht team. Hij is altijd enthousiast en vindt alles leuk, dit maakt het zo mooi om met hem te werken. Tijdens de dressuur wordt hij bijvoorbeeld helemaal enthousiast van zijgangen en uitgestrekte gangen. Terwijl wedstrijden rijden nu een beetje op een laag pitje staat, waren we binnen een jaar al M1 dressuur startgerechtigd. De jury is ook altijd heel enthousiast over Seab.”
“Springen doen we ook graag voor de afwisseling. Seab wordt hierin altijd heel erg enthousiast. We hebben weleens een BB parcoursje gesprongen en een beetje geoefend met crossen, dat deed hij beide erg leuk. Daarnaast rijden we ook geregeld met neckrope, waarbij we nu voornamelijk aan het focussen zijn op het dressuurmatig verbeteren van rijden met neckrope. We springen ook weleens met neckrope en ook dat gaat heel goed!”

“Naast het rijden doen we ook aan vrijheidsdressuur, maar dit is eigenlijk een beetje uit de hand gelopen. We zijn namelijk begonnen met kleine dingetjes zoals de jambette en flemen, maar inmiddels kan hij ook liggen en steigeren. Een tijdje terug hebben we zelfs een kleine demo gedaan tijdens een open dag. Seab deed dit super goed en werd helemaal enthousiast van het publiek en het applaus.”

Een beetje pech

“Afgelopen tijd hebben we helaas een beetje pech gehad. Seab had een hoefscheur door de droogte van afgelopen zomer. Hij moest erg kort bekapt worden om de scheur eruit te krijgen, daarna heeft hij een tijdje gevoelig gelopen. Gelukkig waren daarna zijn hoeven wel weer goed en was de gevoeligheid snel weg.”
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mirjam & Seabbele 🍂 (@my.horse.seab) op“Helaas was de pech nog niet voorbij. Hij stond een tijdje terug namelijk met een dik been. Terwijl hij niet kreupel was, ben ik het toch goed gaan koelen en met hem gaan wandelen. De verdikking ging alleen niet weg. Daarom hebben we er een dierenarts bijgehaald, daar kwam uit dat hij een tussenpeesblessure heeft. Ik schrok toch wel erg van deze diagnose, maar als we deze winter rustig aan doen en goed koelen, dan is de kans groot dat de blessure goed hersteld. Ik moet Seab wel echt afremmen, want hij wil zo graag dingen doen die op het moment niet mogen.”

Plannen voor de toekomst

“Ik hoop in de toekomst meer demo’s te gaan geven, Seab vindt dit namelijk helemaal fantastisch. Ik heb dan ook plannen voor een eigen trailer. Daarnaast zou ik graag na het afronden van mijn studie een opleiding tot instructeur te doen. En dan niet alleen voor het rijden, maar ook om te helpen met grondwerk. Veel mensen uit mijn omgeving vragen mij al vaak voor hulp en dit is dan ook zeker iets wat ik wil voortzetten in de toekomst.”

“Via Instagram heb ik ook veel leuke nieuwe contacten opgedaan. Via privéberichten heb ik veel contact met verschillende mensen. Helaas komen deze mensen uit landen zoals Engeland of Noorwegen, dus elkaar ontmoeten zit er nog niet echt in. Wel hoop ik dat ik ze een keer in de toekomst kan ontmoeten. Daarnaast heeft Seab nog ergens een volle broer lopen die ik graag een keer zou willen zien.”
Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!
Bron: Bitmagazine.nl