deken 1
deken 1

Voor elk paard een geschikte deken

Nieuws

Misschien heeft jouw paard al wel een EquiThème deken op. Dan weet je hoe fijn de deken op je paard ligt en dat ‘ie gunstig is geprijsd. Voor wie het Franse EquiThème nog niet kent: het merk heeft talloze ruitersportartikelen, waaronder oersterke, gunstig geprijsde én innovatieve dekens. En Bit mag er eentje weggeven, lees snel verder!


De bekendste en meest verkochte deken van EquiThème in Nederland is de Tyrex. Oersterk, comfortabel en verkrijgbaar in talloze soorten en maten. Karen Wijnveen, Nederlands accountmanager van Ekkia – het bedrijf achter EquiThème – kent ze allemaal. “De Tyrex is verkrijgbaar in standaard model, highneck en de combo. Ook is er een losse hals verkrijgbaar. Tyrex dekens zijn verkrijgbaar in 0 grams, fleece gevoerd, 50, 150, 300 en 450 grams en 600, 1200, 1680 en 2100 denier, waarbij de laatste het sterkst is. Karen: “We hebben zelfs een Tyrex deken met het hoogst mogelijke waterdichtheidsgehalte en de beste ademende eigenschappen, namelijk 8000/8000.” Die deken kost zo’n 150 euro, maar er is al een EquiThème Tyrex deken voor 49 euro.

Innovatieve EquiThème dekens


Naast outdoordekens heeft EquiThème staldekens, zomerdekens, fleecedekens, netdekens, vliegendekens, stapmolendekens en hondendekens. De Cooltech is een antibacteriële deken die je paard zomers droog, koel en fris houdt. De wintervariant is juist lekker warm en laat veel vocht door, waardoor je paard altijd droog onder de deken staat.

De EquiThème ‘rafraichissante’ deken dompel je in koud water, wring je uit en leg je op je paard. Het koelende effect houdt urenlang aan. Handig en innovatief, net zoals de FIR+ staldeken. Deze infrarooddeken stimuleert de bloedsomloop, verjongd de cellen en verwijderd afvalstoffen. “Ik gebruik de deken zelf voor en na het rijden”, vertelt Karen. “Niet alleen zijn de spieren van mijn paard sneller opgewarmd, ook voorkomt het verzuring en spierpijn achteraf. Mijn paard blijft er lekker los van.”

Er zijn bijpassende FIR+ onderlappen, stalbandages en zadeldekjes verkrijgbaar. Dat geldt natuurlijk ook voor de Tyrex dekenlijn. Zo maak jij de outfit van je paard helemaal compleet!

Kijk voor meer mooie ruitersportspullen of een lijst van dealers op www.equitheme.fr

Win EquiThème dekenJouw paard ook warm de winter door? Dat kan met deze mooie EquiThème Tyrex 600D winterdeken. De deken is waterdicht en ademend, heeft een 300 grams vulling, getapete naden en een waterafstotende, grote staartflap. Door de synthetische schapenvachtvulling op de schoft, snelsluiting op de borst, lage kruissingels en een verstelbare bilriem zit deze deken super comfortabel en ligt ‘ie als een huis. Mail voor 30 november 2018 naar Redactie@bitmagazine.nl en maak kans!
deken2