edward diederik hans peter
edward diederik hans peter

7 soorten mensen die je tegenkomt op wedstrijden

Nieuws

Op iedere wedstrijd kom je dezelfde soorten mensen tegen. Herken jij jezelf, familie of een van je vrienden in het onderstaande lijstje?1. De ambitieuze ouder


De ouder die net iets ambitieuzer is dan zijn of haar kind. Dit kan voor grappige situaties zorgen voor de toeschouwers. Terwijl het kind plezier heeft met de pony maakt de ouder zich vooral druk om de resultaten.

2. De ambitieuze ruiter


De ruiter die hoe dan ook wil winnen of op z’n minst de winstpunten wil binnenhalen. Door deze ambities kan deze ruiter soms nogal dominant overkomen. Bijvoorbeeld tijdens het losrijden. Laat je niet afschrikken, deze ruiter kan heel vriendelijk zijn maar heeft gewoon een doel voor ogen. Wanneer de proeven gereden zijn, is deze ruiter ook wel in voor gezelligheid!

3. De ruiter met zenuwen


Pas op! Deze ruiter moet je niet te veel vragen stellen. Met al die zenuwen wordt het er niet gezelliger op. Wees ook voorzichtig met aanwijzingen. Probeer deze ruiter vooral gerust te stellen en hoop op goede punten. Je kunt proberen deze ruiter alvast een wijntje aan te bieden voor de wedstrijd begint. ;)

4. De zelfverzekerde ruiter


Deze ruiter heeft zin in de wedstrijd en is relaxed. Met losrijden en de proeven worden er realistische doelen gesteld. Deze ruiter hecht meer waarde aan zijn of haar eigen gevoel over de proeven dan het jurycommentaar. Met deze ruiter kun je het heel gezellig hebben op wedstrijd. Ook het paard wordt uitgebreid beloond, de wedstrijd is echt een uitje.

5. De springruiter


Wanneer je dacht dat het niet relaxter werd dan de zelfverzekerde ruiter, dan is hier de springruiter. Wedstrijden moeten vooral gezellig zijn. Deze ruiter is nergens bang voor en rijdt onverstoord door, langs alle supporters met paraplu’s en eventuele herrie. Deze ruiter hoeft in de praktijk niet eens te springen, maar heeft wel de mentaliteit van een springruiter. Er mag dan ook geklapt worden na een succesvol proefje!

6. De geïnteresseerde supporter


Deze supporter komt trouw kijken bij wedstrijden, maar heeft eigenlijk geen idee waar het om gaat. Toch probeert deze supporter alles van onze sport te begrijpen. Dit zijn vaak wel hele leuke supporters, want ze zien dus ook niet wanneer het mis gaat. Ze zijn altijd trots op je en blijven graag nog even hangen voor een gezellig kletspraatje.

7. De stamgasten


Dit zijn eigenlijk borrelende supporters. Ze komen vaak niet heel ver van de bar vandaan. Vaak heel gezellig, soms wat irritant, maar je kunt er vrijwel altijd om lachen! Meestal hebben ze een paard op stal staan of  ze hebben een echtgenoot/kind met een paard op de betreffende stal. Ze hebben zich bij hun lot neergelegd en brengen heel wat dagen door in de kantine.

Bron: Bitmagazine.nl