Afbeelding

Winterse nadelen voor de paardenliefhebber

Nieuws

De winter staat weer voor de deur. Wanneer je een (eigen) paard hebt, vereisen deze koude maanden nog steeds dezelfde hoeveelheid paardrijduren als in de zomer. Soms vergeet je tijdens de zomer zelfs waarom dat zo’n fijne tijd is en klagen we over hitte. Het onderstaande lijstje drukt je met je neus op de feiten. Winter is coming...1. De duisternis


Voorbij zijn de dagen van lekker buiten rijden in het avondlicht. Als je in de winter je training wilt volgen, betekent dit vaak natregenen of wegwaaien. Op dit moment wordt het licht rond 7 uur ‘s ochtends, dus wil je in het ochtendgloren rijden en om 9.00 uur op kantoor zijn, mag je vroeg op.

2. De kou


Je hebt nog steeds niet de perfecte handschoenen gevonden om je door de komende maanden te helpen. Weer bevroren vingers en om je over je tenen nog maar te zwijgen. Waarschijnlijk maak je je ondertussen zorgen of je paard het wel warm genoeg heeft. Kortom, je paard zal waarschijnlijk in orde zijn, je bevroren vingers waarschijnlijk niet.

3. De modder


Sneeuw,  ijs, natte sneeuw, regen en gras = een modderige ramp. Het weideseizoen is officieel afgelopen. De meeste ritjes buiten zullen eindigen in een dramatische strijd met een bevroren waterslang.

4. Het gebrek aan menselijk contact


Je wederhelft zal waarschijnlijk vergeten zijn hoe je eruit ziet tegen de tijd dat het Kerstmis is, gezien de gewoontes die je in de winter hebt. Voor zonsopkomst de deur uit en lang nadat het donker is, kom je weer eens thuis. Je hebt tenminste je gelijkgestemde paardenvrienden om dit leed mee te delen.

5. De festiviteiten


Halloween, kerstmis en nieuwjaar; de winter is gevuld met feestdagen. Maar voor de paardeneigenaar - terwijl het versieren van stallen en het afstemmen van kerstliedjes op de radio absolute aanraders zijn - brengt de feestperiode een hele reeks stress met zich mee voor zowel paard als mens, inclusief vuurwerk.

Naar een idee van Horse & hound.