Goede voornemens paardenbaasjes
Goede voornemens paardenbaasjes

3 goede voornemens die veel paardenbaasjes hebben

Nieuws

Nog maar heel even en dan sluiten we 2019 weer af. Een mooi moment om even terug te blikken op afgelopen jaar, maar ook om na te denken over wat je anders wilt doen in 2020. Deze drie goede voornemens komen menig paardenbaasje vast bekend voor.


1. Spullen beter onderhouden

Na elk ritje even een doekje over je rijlaarzen halen of je hoofdstel of zadel invetten; het beter onderhouden van spullen staat gegarandeerd bij veel ruiters op het lijstje met goede voornemens. Dit goede voornemen is overigens helemaal niet moeilijk om na te leven, het is een kwestie van het jezelf eigen maken. Probeer het eens een week of maand vol te houden. Je zal zien dat het wat betreft werk en tijd eigenlijk best meevalt!

2. Minder onzeker zijn

Iedere ruiter loopt weleens tegen een rijtechnisch probleem aan - ja, zelfs de grote topruiters! Probeer je daar minder zorgen over te maken en ga jezelf en je paard niet vergelijken met de combinaties die je bijvoorbeeld in de wedstrijdring tegenkomt. Is jouw paard net een beetje lastig, laat je dan niet afleiden door dat getalenteerde dressuurpaard dat werkwillig de bak doorrijdt. Iedere combinatie is uniek, vergeet dat nooit!

3. Meer genieten

Tegenwoordig zijn we allemaal maar druk, druk, druk. Even naar stal moet zo snel en efficiënt mogelijk, want anders red je die afspraak daarna niet meer. Natuurlijk probeer je je paard genoeg aandacht te geven, maar geniet je er zelf ook van? Laat de alledaagse drukte even voor wat het is als je op stal bent, laat je telefoon in de kluis liggen en kijk eens diep in de ogen van je trouwe vriend(in). Is het geen knapperd? Geniet!
Welke goede voornemens heb jij? Deel ze met ons!
Bron: Bitmagazine.nl