Events OUD

Nieuws

bit_cards

Wil je graag andere paardenliefhebbers ontmoeten, uitdagende ritten rijden met je paard en andere (paarden)sportmaatjes of leren van experts? Bezoek dan een van de Bit-evenementen. Jaarlijks organiseert Bit vier eigen evenementen: van sportief tot leerzaam, er komt vanalles aan bod tijdens onze evenementen. Daarnaast heeft Bit een goede samenwerking met de organisatoren van Dag van het Oudere Paard en Horse Event zodat we ook daar leuke aanbiedingen voor kunnen doen.
Abonnees hebben hierbij een streepje voor. Als abonnee krijg je namelijk 50% korting op deelname aan de eigen evenementen van Bit én krijg je het tweede kaartje gratis voor de partner events Dag van het Oudere Paard en Horse Event.

*** Bit-events ***

[bit_card] [bit_color_block title=”Kennisevent - Welzijn” color=”blue”] Bit houdt elk jaar in het vroege voorjaar een kennisevenement rondom het hoofdthema welzijn. Dit is een dagvullend programma waarbij er ieder jaar een welzijnsonderwerp wordt gekozen waarop dieper wordt ingegaan. Denk hierbij aan beter kijken naar je paard (in plaats van alleen door de lens van je mobieltje), management (waar word je paard gelukkig van in plaats van jij), verzorging, voeding, beweging, etc. Concrete onderwerpen waarover sprekers met elkaar in discussie gaan, afgewisseld met een interactieve kennisquiz en voorbeelden uit de praktijk.
 

[/bit_color_block]

[/bit_card]
[bit_card] [bit_color_block title=”HorsEscape” color=”orange”]
Meestal vorm je in de paardensport alleen met je paard een team, maar tijdens HorsEscape heb je de hulp van meer teamgenoten hard nodig.
In teams van 3 tot maximaal 8 personen ga je van start om de juiste route naar de finish te ontcijferen. Enkel door opdrachten uit te voeren kun je met je team de weg naar de finish achterhalen! Deze opdrachten variëren van raadsels tot behendigheid en van ‘spannende dingen voor het paard’ tot rekenwerk. Door samen de opdrachten uit te voeren en efficiënt samen te werken is HorsEscape een unieke manier om de band met je paard én teamgenoten te versterken.
Het team dat het snelst de opdrachten weet uit te voeren, wint!
Meer informatie

[/bit_color_block]

[/bit_card]
[bit_card] [bit_color_block title=”Ride & Run” color=”red”]
Ga als ruiter, hardloper of mountainbiker samen de bossen in! Bij Ride & Run draait het om werken aan je fitheid en het beleven van een unieke ervaring.
De invulling is simpel: teams van 2 personen (ruiter te paard en hardloper/mountainbiker) of teams van 3 personen (combinatie van 1 of 2 ruiters te paard met 1 of 2 hardlopers of 1 of 2 fietsers) leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette route af.
Meer informatie

[/bit_color_block]

[/bit_card]
[bit_card] [bit_color_block title=”Kennisevent - Instructie” color=”purple”]
Bit houdt elk najaar een praktijkgericht kennisevenement, waarbij de nadruk ligt op instructie. Paard en ruiter beter laten bewegen, samen en apart. Denk hierbij aan thema’s zoals ruggebruik, biomechanica, conditietraining, afwisseling in beweging. Tijdens dit dag vullende programma zullen er diverse illustratieve clinics en demonstraties gegeven worden.
[/bit_color_block] [bit_card]
[bit_card class=”image”] [/bit_card]
[/bit_cards]

*** Partner events ***

[bit_card]
[bit_color_block title=”Dag van het Oudere Paard” color=”blue”] Nederland telt naar schatting zo’n 45.000 bejaarde paarden en pony’s. Stichting De Paardenkamp zorgt voor zo’n 120 bejaarde paarden. Al meer dan 55 jaar! Om de kennis en ervaring die de Paardenkamp over oudere paarden heeft te delen, organiseert de Paardenkamp jaarlijks het evenement: Dag van het Oudere Paard. Tijdens deze dag staat het oudere paard centraal en geven verschillende experts lezingen en workshops over onderwerpen die te maken hebben met het oudere paard.
Abonnees van Bit krijgen het tweede kaartje voor Dag van het Oudere Paard gratis!

[/bit_color_block]

[/bit_card]
[bit_card] [bit_color_block title=”Horse Event” color=”orange”]
Horse Event is het grootste educatieve paardenevenement van de Benelux waar bezoekers kennismaken met alle hippische disciplines. Leerzame clinics en prachtige shows wisselen elkaar af. Of bezoekers nou van springen of dressuur houden, van een kleinere discipline zoals working equitation of voltige, Horse Event heeft voor iedere paardenliefhebber wat wils. Ook kunnen bezoekers eindeloos shoppen bij ruim tweehonderd winkeltjes die veelzijdige producten en de nieuwste innovaties presenteren en verkopen.
Ben je lid van Bit? Dan heb je een streepje voor. Abonnees krijgen namelijk het tweede kaartje voor dit evenement gratis!

[/bit_color_block]

[/bit_card]