Facebook foto Finecto
Facebook foto Finecto

Zomereczeem: wees op tijd en start nu met de totaalaanpak!

Welzijn

Begin voordat de eerste mug heeft gestoken. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.


Het is een drama voor veel paarden én hun baasjes: zomereczeem. Je paard vergaat van de jeuk en schuurt zijn manen en staart soms tot bloedens toe kapot. Is hier wat aan te doen? Ja, maar je moet er op tijd bij zijn; het liefst voordat je paard door zo’n vervelende mug wordt gestoken. Dan kun je, door een totaalaanpak met maatregelen waaronder het voedingssupplement Finecto+ Horse, zomereczeem onder de duim houden.

Totaalaanpak

Wil je zomereczeem tot een minimum beperken? Dan helpt een totaalaanpak met verschillende maatregelen het beste. Denk hierbij aan:

  • Doe een eczeemdeken op voordat knutten actief worden, dat is als de temperatuur in het voorjaar boven de 10 graden uitkomt.
  • Zet je paard tijdens de schemering op stal, want dan zijn knutten het meest actief.
  • Zorg dat je paard in goede conditie is.
  • Om gezond aan het buitenseizoen te beginnen, kun je je paard een detoxkuur geven.
  • Beperk suikers in de voeding en geef je paard - naast weidegang - dagelijks wat extra beweging.

Van binnenuit

Voedingssupplement Finecto+ Horse helpt, naast deze maatregelen, van binnenuit zomereczeem te voorkomen of te verminderen. Je strooit het poeder gewoon dagelijks over het voer. Het is 100% natuurlijk en de kruiden en etherische oliën die erin zitten, zorgen dat het paard weerbaarder wordt tegen knuttenspeeksel en een bepaalde geur gaat afscheiden, waar de mugjes niet van houden. Het is wel belangrijk om, net als de andere maatregelen tegen zomereczeem, al vroeg in het seizoen Finecto+ Horse te gaan voeren.