Liesbeth Wesdijk blog
Liesbeth Wesdijk blog

Blog: Laatste

Nieuws

Terwijl ik zit te bedenken wat voor boodschappen er allemaal in huis gehaald moeten worden voor de Kerst, zijn de temperaturen buiten bijna lenteachtig te noemen. De vogeltjes fluiten en fladderen dat het een lieve lust is. En vannacht hadden we zelfs weer een mug in de slaapkamer, het moet ook niet gekker worden.


En hoewel ik een hekel heb aan de nattigheid en de koude, hoeven we de winter nu ook weer niet over te slaan wat mij betreft. Lijkt me toch geweldig wanneer m’n pup van nu een half jaar oud voor de eerste keer de sneeuw ziet! Kan me al helemaal voorstellen hoe gek hij gaat doen :-) Dus ja, die sneeuw hoort er wel bij. Maar dan graag in één keer een dik pak, wat wekenlang blijft liggen. De straten mooi schoon, geen gevaar als men de weg op moet.Konden we het allemaal maar zo makkelijk bestellen. Iedereen een afstandsbediening in huis waarmee je het weer kunt regelen, heel plaatselijk dus. Een pak sneeuw met Kerstmis, ‘s nachts voldoende regen voor het land en overdags aangename temperaturen, 2 weken droog wanneer het hooi van het land moet en geen 35 gr. C wanneer wij ook eindelijk eens op vakantie gaan. Zou een flinke reden zijn om wat minder te klagen. Maar ja, dit bestaat alleen in een ideale wereld denk ik.


En een ideale wereld bestaat helaas niet. Vrienden die te vroeg overlijden, beestjes waarvan je met pijn in je hart afstand moet doen omdat ze te oud worden om nog een dierwaardig leven te leiden, ziektes in de familie, mensen die ontslagen worden en geen baan meer kunnen vinden. Soms heb je veel ellende in je eigen kringetje en anders kom je het wel tegen op het internet. En daar zijn ook altijd wel mensen aanwezig die puur klagen om het klagen. Die beren op de weg zien waar ze nog lang niet zijn. Die liever luisteren naar onderbuikgevoelens dan naar wetenschappelijke feiten. Die liever hun hoofd in het zand steken en zich uitleven op hun toetsenbord dan dat ze eens naar buiten gaan en om zich heen kijken.


Want hoe moeilijk je het ook hebt, hoe erg je ook van iets baalt of je drukt maakt over problemen, er is altijd wel een lichtpuntje te vinden. En nee, dat is niet altijd makkelijk om te zien dat lichtpuntje. Zoek het soms in de kleine dingen, zoals een roodborstje wat je brutaal aan zit te kijken of het schouderklopje wat je van een collega krijgt. Je pup die je een dikke modderlebber geeft of je paard die je eens in je nek blaast. Dit klinkt allemaal misschien wel wat stichtelijk, maar in deze tijd van het jaar mag dat wel vind ik ;-)


Dus geniet van het leven zolang je nog kan, pluk de dag en denk om je medemens. Toon eens wat empathie, verplaats je in een ander, geef liefde aan mens en dier. Geloof in jezelf, wees lief voor jezelf. Mijn Kerst en Nieuwjaarswens aan jullie is: geniet! Ga ik me hier zelf aan houden? Ja, dat is wel de bedoeling, genieten van wat ik hier allemaal heb en dat waarderen. Met mijn foto’s en schrijfsels hopelijk anderen daar een beetje van mee laten genieten. Niet meer via deze column, dit was m’n laatste. Maar voor wie het leuk vindt, jullie mogen me altijd volgen. Misschien tot ziens!

bit