inbound2802181322489319186
inbound2802181322489319186

De Kruising: KWPN x Appaloosa

Fun Opvallend Rassen

Kings Lady Tolegro’s Romance van Sander en Laila Rood is een afstamming van de Appaloosa-hengst Peru’s Scen Tao (moeder) en de KWPN-hengst Tolegro. Ze hebben Romance niet zelf gefokt, maar de kruising is wel bewust gemaakt.

De Kruising:
KWPN x Appaloosa
Naam: Kings Lady Tolegro’s Romance (roepnaam: Romance)
Geslacht: merrie
Stokmaat: 1.56 m
 Kleur: sjabrakbont

Ronde en stevige achterhand

Romance is een merrie van (bijna, in mei) vijf jaar oud. “Haar kleur is sjabrakbont.” Die kleur heeft ze van haar moeder, de Appaloosa geërfd. Volgens Sander en Laila heeft ze van de KWPN-kant de werkwilligheid meegekregen. Maar ook “haar soepelheid in de benen en haar mooie opwaartse beweging. Daarnaast is ze ook mooi rond en stevig op de achterhand dit heeft ze van de Appaloosa. Ze is erg koel en niet snel bang en dat is ook weer meer Appaloosa. Ze is tevens heel wijs voor haar jonge leeftijd.”


Elegante voorbenen

“Ons doel met haar is vooral plezier maken en we zijn met haar actief in academische rijkunst (klassieke dressuur) en working equitation. Ze is erg geschikt voor meerdere disciplines en ze vindt ook veel leuk om te doen. Ze kan natuurlijk erg goed worden in de dressuur met haar elegante voorbenen.  En de working equitation is ook erg leuk met haar, omdat ze toch wel dat korte en ronde van haar Appaloosakant heeft, waardoor ze makkelijk wendbaar is.”

Eigenzinnigheid van Appaloosa

Sander en Laila vinden Romance vooral leuk vanwege haar karakter. “Ze is eigenzinnig en toch koel en heel lief. Je kunt die eigenzinnigheid die ze soms heeft ook als een minpunt zien, maar dit vind ik ook wel grappig. Haar enige echte minpunt is dat ze als Appaloosa gevoelig kan reageren op suikers.

Vind je de kruising KWPN x Appaloosa een aanrader?

“Wij vinden deze kruising wel een aanrader, wij zijn er blij mee.”

romance-water
romance-hoofd