homepage paardenplein
homepage paardenplein

PaardenPlein

Nieuws

In Nederland zijn er tientallen vakgebieden als het gaat om aanvullende zorg voor je paard. Binnen deze vakgebieden zijn er ook nog eens honderden behandelaars werkzaam. Paardenplein.nl is hét online platform waar je meer leert over de verschillende behandelingen, behandelaars kunt vinden én reviews over behandelaars kunt plaatsen of lezen.Acupunctuur bij paarden

Deze oude Chinese genezingsvorm is erop gericht om de energiebanen in het lichaam goed te laten doorstromen, met behulp van naaldjes.
Lees verder


Alternatieve zorg voor paarden

Naast de reguliere en erkende natuurgeneeskundige zorg bestaan er nog tal van alternatieve behandelingen, zoals aromatherapie, reiki en magneetveldtherapie.
Lees verder


Bitfitting bij paarden

Het kiezen van het juiste bit is erg belangrijk voor het welzijn van het paard. Een bitfitter meet en beoordeelt de paardenmond en begeleidt je naar het ideale bit voor jouw paard.
Lees verder


Chiropractie bij paarden

Chiropractie is een manuele behandelmethode gericht op het zenuwstelsel. Problemen op dat vlak uiten zich vaak in (rug)pijn met alle gevolgen van dien, zoals bokken en diverse rijtechnische belemmeringen.
Lees verder


Craniosacraaltherapie bij paarden

Dit is bedoeld om spanning weg te nemen in het craniosacrale gebied, oftewel de volledige wervelkolom, van schedel tot heiligbeen. Veel therapeuten passen dit toe om de functie van het zenuwstelsel te verbeteren.
Lees verder


Dry needling bij paarden

Bij dry needling wordt met een naald direct in de spieren geprikt om deze gelijk in een ontspannen toestand te krijgen. Veelal zijn het fysiotherapeuten en osteopaten die deze techniek uitvoeren.
Lees verder


Fysiotherapie bij paarden

Een bekende techniek om problemen in het bewegingsapparaat van mens en dier te behandelen, bij zowel acute blessures aan spieren en pezen als preventief en onderhoudend, bij zware belasting van het paard en als ondersteuning na letsel.
Lees verder


Gebitsverzorging bij paarden

Het paardengebit moet regelmatig door een tandarts worden gecontroleerd. Kies voor een dierenarts of een gespecialiseerde paardentandarts/gebitsverzorger.
Lees verder


Hoefsmid


Een goede hoefsmid is van belang, want een verkeerde stand van de hoeven en onjuist beslag leidt tot heel veel problemen. Kies je hoefsmid met zorg, liefst iemand met een erkende en gedegen opleiding.
Lees verder


Hoefverzorging bij paarden

Er lopen tegenwoordig steeds meer paarden op blote voeten rond, omdat dit een natuurlijke basis is voor een paard. Natuurlijk bekappen, corrigeren en verzorgen vergt een andere visie op paardenhoeven, vandaar dat hier steeds meer specialisten aan werken.
Lees verder


Klassieke homeopathie bij paarden

Klassieke homeopathie onderscheidt zich van alternatieve of natuurgeneeskundige vakgebieden doordat het een gespecialiseerd vak is waar minimaal een 4-jarige HBO-opleiding voor vereist is.
Lees verder


Laserbehandeling bij paarden

Vaak wordt lasertechniek ingezet bij beschadigde pezen en ander weefsel. Laserlicht zorgt ervoor dat beschadigd weefsel sneller herstelt en minder littekenweefsel achterlaat, wat vooral bij peesblessures gunstig is.
Lees verder


Lymfedrainage bij paarden

Lymfedrainage is een vorm van massage gericht op het verbeteren van het lymfesysteem om daarmee opgehoopte afvalstoffen te laten afvoeren. Het wordt vaak toegepast bij paarden met stalbenen, maar het heeft ook een totaal-ontspannend effect en verbetert het afweersysteem.
Lees verder


Massage bij paarden

Een goede paardenmasseur kan jouw paard ondersteunen bij de beweeglijkheid van het lichaam, door de doorbloeding te stimuleren. Vooral als een paard zware inspanningen moet leveren kan (sport)massage bijdragen aan het totale welzijn van het dier.
Lees verder


Nanotherapie bij paarden

De nieuwste revolutie voor behandeling van (pees)blessures. Door capsules met genezende vloeistoffen te nanoniseren (in kleine deeltjes omzetten) kunnen deze stoffen door de huid heen hun werk doen.
Lees verder


Natuurgeneeskunde bij paarden

Naast reguliere diergeneeskunde bestaan er ook opleidingen voor veterinaire natuurgeneeskunde. Een verzamelnaam voor verschillende therapieën zoals o.a. homeopathie, fytotherapie, orthomoleculaire geneeskunde en aromatherapie.
Lees verder


Osteopathie bij paarden

Osteopatie is een holistische geneeswijze die erop is gericht om het evenwicht in het hele paardenlichaam te herstellen. Toepasbaar voor diverse klachten, zoals spierpijn en diverse trauma’s, maar ook inwendige en hormonale verstoringen.
Lees verder


Revalidatie(centrum) voor paarden

Gericht op het herstel van paarden na een blessure, operatie of overbelasting. Het soort behandelingen dat toegepast wordt kan verschillend zijn, van geneeskundige therapieën en aquatraining tot en met doelgerichte (grondwerk)trainingen.
Lees verder


Thermografie bij paarden

Het is mogelijk om pijnlijke plaatsen in het paardenlichaam te lokaliseren door een infraroodcamera. Dit kan uitkomst bieden wanneer een paard onduidelijke klachten heeft of wanneer er geen duidelijke diagnose is.
Lees verder


Zadelpasser voor paarden

Een slecht passend zadel kan tot veel problemen voor een paard leiden. Een speciaal opgeleide zadelpasser kan je zadel beoordelen en aanpassen.
Lees verder