droes in wei (Large)
droes in wei (Large)

Gratis webinar over paardenziekte droes

Nieuws

De zeer besmettelijke paardenziekte droes veroorzaakt geregeld uitbraken en kost soms zelfs paarden het leven. Hoe verloopt deze ziekte en wat zijn de gevolgen ervan? En hoe kun je deze ziekte herkennen, vaststellen, behandelen en voorkomen? In een speciaal webinar op donderdagavond 6 mei om 20.00 uur, georganiseerd door Paardenkrant-Horses.nl, Royal GD en MSD Animal Health, worden deze vragen beantwoord. Deelname aan dit webinar is gratis, vooraf inschrijven in wel nodig.


Droes is een zeer besmettelijke ziekte bij paarden. Het wordt veroorzaakt door een bacterie die een infectie van de voorste luchtwegen veroorzaakt. Het paard krijgt koorts en de bacterie veroorzaakt abcessen in de lymfeknopen. Soms is de ziekte zo heftig dat het paard eraan overlijdt, bijvoorbeeld doordat de inwendige lymfeknopen ook abcessen gaan vormen of doordat het paard erg benauwd wordt door abcessen in de keelstreek of er een longontsteking bij krijgt. En omdat de ziekte zo besmettelijk is, moeten zieke paarden geïsoleerd worden van andere paarden.


Oorzaak en gevolgen van droes


In navolging van Engeland organiseren GD en MSD Animal Health een Nederlandse Droes Awareness Week om de ziekte en de gevolgen ervan onder de aandacht te brengen bij paardenhouders en dierenartsen. In het kader van deze internationale droesweek, die duurt van 3 tot en met 9 mei, vindt in de studio van Paardenkrant-Horses.nl op donderdagavond 6 mei om 20.00 uur een webinar over droes plaats. Het webinar wordt gepresenteerd door Paardenkrant-Horses.nl hoofdredacteur Dirk Willem Rosie, die diverse deskundigen aan het woord laat. Prof. dr. Marianne Sloet van de faculteit Diergeneeskunde, dr. Kees van Maanen van de GD en dr. Toine Cruijsen van MSD Animal Health leggen uit waar droes door wordt veroorzaakt, hoe de infectie tot stand komt en vervolgens in het lichaam verloopt, wat de klinische symptomen van de ziekte en mogelijke complicaties zijn. Ook geven ze informatie over de testen en de behandeling, het management eromheen en vaccinatie tegen droes.


Aan het eind van het webinar, dat ongeveer anderhalf uur duurt, worden vragen van de kijkers aan de deskundigen voorgelegd.


Deelnemen aan dit webinar is gratis, vooraf inschrijven is wel nodig. Schrijf je snel in, want vol is vol!


080409333_Droes