buitenrijden
buitenrijden

Ruiters gaan betalen om paard te rijden op Utrechtse Heuvelrug

Nieuws

Het AD meldt dat ruiters moeten gaan betalen om paard te kunnen rijden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een aantal jaar geleden verminderde de subsidie voor het gebied, waardoor de eigenaren de kosten niet meer zelf kunnen drukken.


Mountainbikers betalen al langer om gebruik te maken van het gebied, nu zijn ook de ruiters aan de beurt. Met het geld wordt betaald voor onderhoud aan de ruiterpaden. Zonder geld moeten deze paden op slot. Het onderhoud van de ruiterpaden loopt zo ver achter dat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden. Er ligt in het natuurgebied meer dan 250 kilometer aan ruiterpaden.


Het bedrag komt waarschijnlijk te liggen rond de 60 euro. Na betaling ontvang je een vignet, een bewijs dat je betaalt hebt en dus mag rijden op de Heuvelrug. Er wordt verwacht dat na betaling, de ruiters over betere paden gaan beschikken.


Meningen


De meningen over het betalen om te kunnen buitenrijden verschillen. Veel ruiters zijn er op tegen, maar er zijn ook stalhouders die het wel betalen voor het natuurgebied wel kunnen begrijpen. Al hopen zij wel dat het geld echt naar onderhoud van ruiterpaden gaat.


Wil je meer lezen over het onderhoud van ruiterpaden en buitenrijden? Bestel dan nu onze minigids Samen genieten van de Nederlandse natuur.


Bron: AD.nl