Kruising jany
Kruising jany

De Kruising: Shetlander x Welsh pony

Recreatie Opvallend Rassen

Er bestaan veel paardenrassen, van populaire en overduidelijke rassen tot kleinere onbekende rassen. Bij sommige paarden kun je het ras goed zien, bij anderen moet je wat dieper graven. Wat als je bijzondere rassen met elkaar kruist of rassen combineert waarvan je het niet verwacht? Bit laat je elke week kennismaken met zo’n bijzondere kruising! Deze week maak je kennis met Knoet, een kruising tussen een Shetlander en een Welsh pony.

Naam: Knoet
Leeftijd: 12 jaar
Geslacht: Ruin
Kruising: Shetlander x Welsh pony
Kleur: Bont, bruin-wit
Stokmaat: 1.27 m

Knoet is de eerste eigen pony van Jany Pfeiffer. Ze rijden dressuur, in het bos en maken graag een sprongetje. Ook rijden ze wedstrijden. “We weten niet zeker of Knoet bewust gekruist is. We hebben hem 2,5 jaar geleden gekocht. Hij was zo leuk dat we er vrij snel zeker van waren dat hij de perfecte pony was. Knoet is ontzettend sterk. Hij doet alles voor voer en breekt graag uit. Onder het zadel moet je hem echt leren kennen, hij geeft op willekeurige momenten wel eens een flinke bok. Verder is het een echte alleskunner.”

Bouw & karakter

“Knoet is breed gebouwd, heeft een stevige nek, dikke manen en een volle start. Zijn hoofd is in verhouding wat groter dan de rest van zijn lichaam. Het is een eigenwijze pony met een super werkwillig karakter. Het eigenwijze heeft hij zeker van de Shetlander, de bouw heeft hij meer van de Welsh gekregen. Qua gangen is het meer een Welshpony.”

Band

“Toen we hem voor het eerst zagen was het liefde op het eerste gezicht. Omdat het een eigenwijze pony is met een eigen wil en omdat hij nog wel eens een bok kan geven kan je veel van hem leren. Ik wilde de uitdaging graag aangaan! Ik ben er in het begin veel vanaf gevallen, de teller staat inmiddels op 45 keer. Tegenwoordig val ik er niet meer zo snel vanaf, aangezien we samen al veel geleerd hebben. Als hij mij ziet begint hij altijd te hinniken.”

Vind je de kruising Shetlander x Welsh pony een aanrader?

Jany vindt de kruising zeker een aanrader. “Omdat deze kruising erg eigenwijs kan zijn en ze echt een eigen wil hebben kun je er heel veel van leren. Knoet is mijn eerste pony en heeft me al veel geleerd, met vallen en opstaan.”

Bron: Bit & Cap

[gravityform id="1190" title="true" description="true"]

Kruising-Kari-1
Kruising Kari
kruising-jany-0
kruising-jany-1
kruising-jany-2
Kruising-jany-3