Afbeelding

Kennisevent met Bo Kasbergen op 29 april in Ermelo

Horsemanship Kennis Event Bo Kasbergen

Samen met Buitenrijden.nl organiseert Bit & Cap een kennisevent met niemand minder dan probleempaardenspecialist Bo Kasbergen. Je maakte al kennis met hem in het novembernummer van Bit & Cap. Op het kennisevent laat hij live zijn manier van trainen zien: met een jong paard dat zadelmak gemaakt wordt en met twee paarden met probleemgedrag.

Een ‘probleempaard’ wordt niet geboren. Dat weten we allemaal. Maar er zijn wel heel veel paarden die, zoals hun eigenaar omschrijft, probleemgedrag vertonen. Soms zo heftig, dat het plezier in je paard of pony en je hobby helemaal verdwijnt. Natuurlijk check je bij gedragsproblemen eerst of je paard veterinair in orde is en of het gedrag door een medische oorzaak ontstaat. Heel vaak is dat namelijk zo. Maar er zijn gevallen, waarbij de dierenarts niets kan vinden en er toch probleemgedrag is, waar je als eigenaar geen raad mee weet.

Hulp aan twee probleempaarden

We hebben een oproep gedaan aan lezers van Bit & Cap om zich bij ons te melden met hun ‘probleempaard’. Met als voorwaarde natuurlijk dat de paarden gezond zijn en fysiek geen belemmeringen ondervinden. 

Uit de vele aanmeldingen heeft Bo twee paarden geselecteerd. Met deze paarden (en hun eigenaren) gaat Bo in aanloop naar het event een paar keer een trainingssessie houden op zijn stal in Wierden.

Zadelmak maken

Gelukkig worden paarden geboren zonder probleemgedrag en kun je ze van alles leren. Om te laten zien hoe Bo dat aanpakt bij een jong onbeleerd paard, volgen we de vierjarige ruin Djerommeke (zie foto). Djerommeke is bij Bo in training om zadelmak gemaakt te worden. Hoe kun je zo’n proces paardvriendelijk laten verlopen?

Kijk mee met de training!

Bo wil zijn kennis van training graag delen. Naast zijn deelname aan het kennisevent, maken wij ook video-opnames van het trainingsproces in aanloop naar het event. Zowel van het trainingstraject van Djerommeke, als van de paarden met probleemgedrag. Als abonnee van Bit & Cap kun je al die video’s bekijken op bit-cap.eu (Members Only-gedeelte). Zo kijk je eersterangs mee! Op het kennisevent laten de combinaties samen met Bo zien hoe ze aan het werk zijn gegaan, hoe ze zich hebben ontwikkeld en waar ze op dat moment staan. 

Gegevens op een rij

Kennisevent met Bo Kasbergen
Datum: 29 april
Locatie: KNHS-centrum in Ermelo

Blijf onze website en socials volgen, binnenkort begint de ticketverkoop!