Hindernissen neem je samen met Sprenger

Het leuke en spectaculaire van de springsport is dat het uitkomen voor de sprong en het nemen van een wending het verschil kunnen maken in winst of verlies. Het is in deze discipline van de paardensport dus super belangrijk dat ruiter en paard perfect op elkaar afgestemd zijn om tot een goede prestatie te komen. Duidelijke en begrijpelijke hulpen voor het paard en ultieme controle door de ruiter zijn hierbij van essentieel belang. Aan de andere kant kan het paard alleen tot de best mogelijk prestatie komen als deze onvoorwaardelijk vertrouwen heeft op de ruiter in het parcours.

De bitten van Sprenger stimuleren de effectieve communicatie tussen ruiter en paard. De teugelhulpen komen direct, maar op een aangename manier door in de paardenmond. Het springassortiment van Sprenger bestaat uit een uitgebreide range bitten die algemeen gebruikt worden in de springsport, maar ook afgestemd kunnen worden naar individuele wensen.

Springassortiment

Een greep uit het Sprenger springassortiment levert basis- of opleidingsbitten op, maar ook bitten met een hefboomwerking of een andere specifieke inwerking. Ieder welbekend type Sprenger bit heeft één of meerdere bitten gericht op de springruiter. Zo bestaat van de KK Ultra de Universal variant in zowel enkel- als dubbelgebroken. Door de verschillende mogelijkheden van het bevestigen van bakstukken en verbindingstukjes kan de werking van het KK Ultra Universal bit geheel aangepast worden naar eigen wens. De Dynamic RS is een heel fijn basis bit die veel gebruikt wordt in de opleiding van een paard. De Dynamic RS Multi Ring spitst zich meer toe op de controle in het parcours. Ook hier is de werking van het bit zelf te bepalen door de bevestiging van de bakstukken en teugels. Zo zijn er ook basisbitten en specials te verkrijgen in het Turnado type, het WH Ultra type voor de wat stuggere paarden en in de Novocontact reeks.

Sprenger Multi joint

Een ander speciaal en uniek bit van Sprenger is de Multi joint. Het Multi Joint bit bestaat uit meerdere verbindingen in het mondstuk wat de flexibiliteit enorm versterkt. Het mondstuk is vijfdelig gebroken en volledig met de hand afgewerkt. Door de vloeiende overgangen tussen de bewegende delen kan het bit niet gaan knellen op de tong. Het paard kan door de verschillende bewegende delen het bit niet meer vastpakken of op het bit gaan hangen. Dit is slechts een kleine selectie van de mogelijkheden. Meer informatie over Sprenger: www.jrsport.nl/sprenger.