horse-3604162_960_720
horse-3604162_960_720

De bekendste paarden uit onze geschiedenis

Fun Opvallend

Als je een paard hebt, dan kun je ervoor kiezen om het dier te verzekeren. Dat doe je met een dierenverzekering. De dierenverzekering vergelijken is hierbij aan te raden, zodat je zeker weet dat je de beste optie hebt. Daarnaast moet je het paard ook een naam geven natuurlijk. 

Dit kan nog best een opgave zijn, maar je zou een van de onderstaande namen kunnen gebruiken. Zij komen van beroemde paarden.

Sinterklaas en Amerigo | Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

Jasper en Amerigo

Allereerst zou je kunnen kiezen voor een naam van de paarden die Sinterklaas heeft gebruikt in Nederland. Tot 1989 heette de schimmel van de goede Sint Jasper, maar sindsdien heet het Amerigo. Inmiddels is het alweer een nieuw paard geworden, waar Sinterklaas op rijdt in ons land. Amerigo overleed namelijk in juli van dit jaar, alhoewel de merrie eigenlijk Quadis heette. Sinds 2019 heeft Sinterklaas dus een nieuw paard, met de naam O-zo-snel. Deze naam komt natuurlijk van het liedje ‘Hoor De Wind Waait Door De Bomen’.

Babieca, oorlogspaard

Daarnaast is Babieca een bekend oorlogspaard, El Cid was zijn eigenaar. El Cid heette eigenlijk Rodrigo Diaz de Vivar. Hij was een Spaanse ridder die de bijnaam El Cid Campeador had, kortweg El Cid. Cid is de Spaanse verbastering van sayyid, wat Arabisch is voor heer. El Cid is zeker een nationale held van Spanje.

Alexander de Grote

Hetzelfde zou je kunnen zeggen over Alexander de Grote, een voormalig koning van Macedonië. Alexander III van Macedonië, zoals zijn echte naam luidt, reed op het paard Bucephalus. Dit was vermoedelijk een Akhal-Teke, wat een van de oudste en edelste paardenrassen is. Alexander de Grote en Bucephalus veroverden samen het Perzische Rijk tot aan de Indus, waarmee het een van de grootste rijken uit de oudheid was.

Marengo van Napoleon Bonaparte

Ook Napoleon Bonaparte had meerdere paarden waarop hij reed, maar zijn favoriet was toch Marengo. Dit was een grijswitte Arabier die bekend stond als zeer betrouwbaar en moedig. Napoleon had het paard vernoemd naar de Slag bij Marengo, wat in 1800 geschiedde. Napoleon reed tijdens deze slag op de Arabier. Op dat moment was Marengo nog maar 7 jaar oud, uiteindelijk zou hij maar liefst 38 jaar oud worden.

Bron: Bit & Cap