Tussenstand Het Leukste Oude Paard
Tussenstand Het Leukste Oude Paard

Sinterklaaspaard Leida leidt verkiezing Het Leukste Oude Paard

Fun

Meer dan 250 oude paarden doen al mee aan de verkiezing Het Leukste Oude Paard van Nederland. Bijna elk oud baasje blijkt wel een bijzonder verhaal te hebben. Zo ook de 28-jarige merrie Leida, die als paard van sinterklaas, filmster en cafébezoeker voorlopig de meeste stemmen te pakken heeft.

“Onze lieve Leida, al 28 jaartjes jong is deze lieve, lieve merrie. Ze rijdt weg met de allerkleinste kindjes en zet geen stap verkeerd”, vertelt Liza over haar Leida. De schimmel is al jaren Sinterklaaspaard in het centrum van Zwolle, speelde in een videoclip en brengt graag een bezoekje aan het café. Maar Leida heeft ijzersterke concurrentie. Zo staat op de tweede plek de 31-jarige Fries Lilly, die nog drie keer per week lekker mee op buitenrit gaat. “Ze is nergens bang voor en loodst dan haar 13 jaar oude, wat bangere, zoon Tjalke regelmatig langs de engste obstakels”, aldus eigenaresse Nucyka. De maar liefst 39-jarige Shire Bloem staat derde. Marjolijn: “Omdat ze de afgelopen vijftien jaar al honderden mensen op een heel zachte, maar duidelijke manier geholpen heeft bij bewustwording.”

De top vijf wordt compleet gemaakt door de 31-jarige voormalige circuspony Dombo en de onterecht doodgewaande 27-jarige Lotje.

Heb jij zelf een veel leuker paard van 20 jaar of ouder? Schrijf je dan snel in voor de verkiezing Het Leukste Paard van Nederland van De Paardenkamp en Bit. Je kunt je paard tot en met 11 april inschrijven via de website van Het leukste Oude Paard.

Bron: Bit & Cap