Leukste Oude Paard van Nederland
Leukste Oude Paard van Nederland

Toffee is het Leukste Oude Paard

Fun Opvallend Oudere paarden

De jury is er uit, de winnaars van Het Leukste Oude Paard 2020 zijn bekend! Tromgeroffel....

  1. Toffee – Susan Noordermeer
  2. Sjors – Alexandra van der Linden
  3. Ariël – Celeste Broos
    Hero en Dior zijn op een gelijke 4e/5e plaats geëindigd.

Jurycommentaar

 “De nummers één en twee zaten heel dicht bij elkaar. Manegepaard Toffee kwam op de jury voor zijn leeftijd erg fit over, echt een prestatie en niet vanzelfsprekend voor een 27-jarige Welshpony. Ook bij het publiek is het een grote favoriet. De presentatie van het filmpje viel erg in de smaak. De jury kreeg daardoor de kans de pony goed te bekijken en te zien hoe hij in verschillende omstandigheden reageert. Ook goed om te merken dat het management van de pony helemaal is ingericht naar zijn behoeften en (ouderdoms)kwaaltjes. Echt een voorbeeld van hoe een paard/pony fit oud kan worden.”

Inzending Toffee

“Dit is Toffee, Toffee is een Welsh-merrie van 27 jaar oud. Ze staat als sinds 1999 op de manege, en in die 21 jaar heeft ze héél veel kinderen leren rijden! Iedereen die Toffee kent, vindt het een ontzettend leuke pony! Ze heeft echt een gouden karakter, zelfs de allerkleinsten kunnen alles met haar doen! Maar een paar jaar terug kreeg ze een blessure, ze hadden al héél veel geprobeerd, alleen niks werkte.. De dierenarts zei dat het niet meer goed zou komen met haar.”

“Toen ze onderweg waren om haar in te laten slapen, vonden ze het een te leuke pony om haar nu al te laten gaan. Ze wilden Toffee nog een kans geven en belden of iemand nog een plekje vrij had op een weiland voor het zomerseizoen. Gelukkig was er nog een plekje, en keerden ze om en reden naar het weiland waar Toffee het zomerseizoen door zou brengen. Aan het einde van het seizoen, kwamen ze haar weer ophalen, en bleek dat Toffee volledig genezen was van haar blessure. Toen ze haar eerste lesje weer mocht lopen, de eerste stap zette in de bak waar ze al 21 jaar lang de kinderen leerde rijden en al haar vriendjes weer zag, begroette ze die met heel veel gehinnik. Toffee heeft een flinke tegenslag gehad, heel veel kinderen leren rijden en een gouden karakter, daarom verdient zij de titel Het Leukste Oude Paard!”

Prijzen

De winnaar krijgt een fotoshoot van Nikki de Kerf , een kunstwerk door Paula Collewijn en een verwenarrangement voor je paard bij het paardenkuuroord van Mascha en Marco Wagemakers in Nispen. Daarnaast ontvangt de winnaar bonnen van Pavo, een jaarabonnement op Bit en het e-Book Het Ouder Wordende Paard. De tweede prijswinnaar ontvangt 2 zakken Pavo, een kwartaalabonnement op Bit, een cadeaubon van Horsefitshop en het e-book Het Ouder Wordende Paard. En de nummer drie krijgt een zak Pavo, cadeaubon van Horsefitshop en het e-book Het Ouder Wordende Paard.

Verkiezing

De verkiezing ‘Het Leukste Oude Paard’ werd dit jaar voor het zesde jaar op rij georganiseerd door Bit in samenwerking met Stichting De Paardenkamp.

Bron: Bit & Cap