141222211_ABFweb
141222211_ABFweb

Als paarden konden praten..

Fun Opvallend

Paarden kunnen niet praten. Soms is dat heel fijn; stel je voor dat je paard al jouw in vertrouwen vertelde geheimen op stal doorvertelt! In andere gevallen, zoals bij ziekte, zou het weer heel handig zijn als je paard kon vertellen wat hem scheelt. Als paarden konden praten, dat zou je bijvoorbeeld zulke gesprekken hebben:

Uitmesten

Mens: “Ik ben uren bezig geweest om je stal uit te mesten (alweer), dus maak hem alsjeblieft niet gelijk weer helemaal vies straks. Oke?” Paard: “Waarom zou ik zoiets doen? Ik vind het fantastisch dat je dit voor mij doet en me zelfs meer strooisel geeft dan ik verdien. Natuurlijk houd ik het netjes!” Mens: “Oke! Naar je stal dan maar..” Paard: “Vooruit” Mens: “Wat doe je?!” Paard: “Maar ik moest zo nodig. Het spijt me!”

Buitenrijden

Paard: “ARRRRGGGGHHHH!” Mens: “Wat doe je nou! Ik viel bijna van je af!” Paard: “Het is weer een hegmonster! Doodeng!! Ik probeer je te beschermen. We moeten in volle vaart de andere kant op!” Mens: “Zucht.. het is geen hegmonster. Je weet wat het is: een plastic zakje.” Paard: “Maar gisteren was het er nog niet! Het is zeker weten levensgevaarlijk!”

Paard uit de wei halen

Mens: “Paaaaaaaard! Kom alsjeblieft naar het hek zodat ik geen kilometer moet lopen om je daar op te halen! Kijk, ik heb zelfs iets lekkers voor je!!” Mens: “Alsjeblieeeeeeeeft?” Vijf minuten later Paard: “Oh, hallo daar! Ik zag je helemaal niet! Je hebt zelfs iets lekkers zie ik, had dat dan gezegd! Dan was ik direct gekomen, zodat je niet dat hele eind had hoeven lopen.”

Trailerladen

Mens: “Alsjeblieft paard, wil je gewoon de laadklep opstappen zodat we niet te laat komen op wedstrijd? Alsjeblieft! We zijn nu al uren bezig en ik begin mijn gevoel voor humor een beetje kwijt te raken.” Paard: “Maar ik ben gevlochten! En ik weet wat dat betekent.. Je weet dat ik dressuur niks aan vind!”

De poepvlek

Mens: “Kijk, zoals je weet ben ik het afgelopen uur druk geweest om je zo mooi te krijgen voor op wedstrijd morgen. Ik smeek je: houd dit alsjeblieft zo vannacht!” Paard: “Tuurlijk, geen probleem! Ik waardeer al je moeite.” De volgende ochtend Mens: “Neeeeee! Hoe krijg je het voor elkaar om die vlek daar te krijgen?” Paard: “Wacht, ik kan het uitleggen! Ik ging liggen en had iets zachts en warms nodig om lekker in slaap te vallen. Het is niet mijn fout dat mijn deken niet op zijn plaats bleef om mij schoon te houden. Dat begrijp je wel, toch?”

Invlechten

Mens: “Ik moet nog één knotje maken en dan zijn we klaar. Houd je hoofd netjes stil, dan is het zo gepiept.” Paard schudt met hoofd Mens: “Zucht.. waarom?”

Wassen

Paard: “Waarom ben je opgehouden met me te wassen?” Mens: “Je staat op de slang, ga eens opzij.” Paard: “Aha, vandaar! Wacht even. Zo, alsjeblieft. Waarom ga je nou niet verder?” Mens: “Nu sta je met je andere hoef op de slang. Probeer het nog eens..”

Uitmesten #2

Paard: “Goedemorgen! Ik ben uitgehongerd. Voer me alsjeblieft mijn welverdiende hooi.” Mens: “Je bent uitgehongerd, omdat al je hooi van gisteravond door je hele stal verspreid ligt!” Paard: “Nou, dat heb ik niet gedaan hoor! En ik kan het nu echt niet meer opeten, getsie. Geef me maar wat lekker vers hooi, hup!”

Bron: Horse and Hound