100216649_ABFweb
100216649_ABFweb

Herkenbare situaties voor paardloze mensen

Fun Opvallend

Misschien heb je wegens school of werk geen tijd, heb je net een baby gekregen of zit je krap bij kas. Wat de reden ook is: een paard onderhouden zit er momenteel even niet in. Het is een gevoelig onderwerp, maar hier een aantal situaties waarin het zo lastig is om geen eigen paard te hebben.


1. Oefening baart kunst

En daarmee bedoelen ‘ze’ helaas niet één rijles per week. Je vrienden met een eigen paard hebben een gigantisch voordeel, omdat ze zelf kunnen bepalen hoe lang ze in het zadel werken aan hun schouderbinnenwaarts of eindeloos hun proef kunnen oefenen. Jij zult je proef in je woonkamer moeten oefenen, in een beheerst drafje. Inmiddels denkt je huisgenoot ook al dat er een steekje los zit bij je.

2. Zo veel gemiste kansen

Je wordt wakker op een prachtige herfstochtend, kunt het bos al bijna ruiken en je hebt zo’n zin in een lange buitenrit! Het enige wat ontbreekt is.. juist: een paard. Hetzelfde geldt voor strandritten, gekke zonder zadel-ritjes, buitenritten op een zwoele zomeravond.

3. Je kunt niet op wedstrijd

Nou ja, dat kan natuurlijk wel. Maar dan als toeschouwer, groom of supporter. Of je moet een paard stelen of lenen van een vriend(in) of de manege. En als je dat hebt weten te regelen moet je dat ook nog gaan doen voor een trailer. Vermoeiend!

4. Stalpraat

Het zou geen verschil moeten maken, maar zonder eigen paard is het toch wat lastiger om vrienden te worden met andere paardenmensen. Paardenmensen praten namelijk het allerliefst over (verrassing): hun paard. Inmiddels weet je wel dat Lady voor de derde keer kreupel is dit jaar, dat Snowy weer mok heeft en ook de monoloog van je stalgenootje over haar chronisch hengstige merrie kun je inmiddels dromen.

5. Geen kamer vol rozetten

Oke oke, je wéét dat het eigenlijk alleen aan twaalfjarige pennymeisjes besteed is, maar dat neemt niet weg dat jij nog steeds droomt van een muur die volhangt met rozetten. Ooit zal die dag er komen! Of je nu 20, 40 of 50 bent. Of 60!

6. Wel theorie, geen praktijk

Je ontvangt alle paardentijdschriften die er zijn en ook de boeken over koliek, buitenrijden en het paard van a-z staan in jouw kast. Waarschijnlijk is jouw kennis over paarden groter dan die van 90% van de paardeneigenaren. Had je nu maar een paard om die kennis op in de praktijk te brengen.

7. Geen setjes en tientallen halsters

Dit is zowel een voordeel als een nadeel. Je droomt van een zadelkamer vol setjes in alle kleuren van de regenboog, en ook die peperdure laarzen staan hoog op je verlanglijstje. Maar zijn ze echt de investering waard als je ze maar eens in de week kunt dragen? Het voordeel aan dit nadeel hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Zo raakt je spaarpotje voor een eigen paard wel een stuk voller!
Bron: Horse and Hound