130611741_ABFweb
130611741_ABFweb

Springen en dressuur in Central Park New York

Nieuws

Central Park in New York wordt de locatie van een groot paardensportevenement ‘Celebration of the Horse’, gepresenteerd door Rolex. Van 18 tot en met 21 september wordt er zowel gesprongen als dressuur gereden in hartje New York.




Het evenement wordt gehouden in Central Park’s Trump Rink, beter bekend als de Wollamn Rink, een ring waar mensen normaliter kunnen schaatsen. Donderdag 18 september is de kickoff van het evenement: een met 200.000 dollar gedoteerde Grote Prijs, met (volgens de organisatie) deelname van een aantal van de beste springruiters ter wereld.  Zaterdagavond vindt een Kür op muziek plaats, waaraan zes van ‘s werelds top dressuurruiters deelnemen. Zondags wordt afsluitend een polowedstrijd verreden.

Organisator Mark Bellissimo: “Dit laat de nationale schijnwerpers op de paardensport schijnen en laat een ongekend publiek het paard waarderen in een stad als New York. Dit wordt het eerste live prime time TV-evenement voor de paardensport op een zender als NBC Sports. Ook zullen er overdag leerzame exposities zijn rondom het paard en zijn plaats in de geschiedenis en cultuur.”

Bron: Bitmagazine / Dressage-News