Merrie-met-veulen-Large
Merrie-met-veulen-Large

Welke hengst kies je voor jouw merrie?

Nieuws

Op dinsdag 7 april, van 20.00 tot 21.00 uur, verzorgt Eisma Horsesmedia het webinar ‘De juiste hengst voor jouw merrie’. Dit webinar gaat over die belangrijke vraag die elke fokker stelt: welke hengst is de beste voor mijn merrie?


Over deze grote vraag en alle afgeleide thema’s komen de twee top-professionals uit de hengstenhouderij en de paardenfokkerij, namelijk Wiebe-Yde van de Lageweg en Gert Jan van Olst, aan het woord.

Nederland staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige sportpaarden. Over de hele wereld zijn spring- en dressuurpaarden, die in Nederland zijn gefokt, opgefokt en opgeleid, zeer gevraagd en daardoor ook zeer kostbaar. De aantallen veulens die jaarlijks worden geboren zijn echter de afgelopen periode naar een historisch laag niveau gedaald. Dit veroorzaakt in de komende periode een tekort aan spring- en dressuurpaarden. Hoogste tijd voor fokkers om tegemoet te komen aan de vraag van de markt. Hoe fok je nu het beste, waardevolste sportpaard? Welke hengst kan een bepaalde merrie het meest verbeteren? Is dat een jonge hengst, met alle veelbelovende bloedlijnen in zijn afstamming? Of komt een oude, bewezen hengst eerder in aanmerking. En: hoe belangrijk is de rol van het exterieur?

Meld je hier aan voor dit webinar.

Sprekers


Gert Jan van Olst is al van jongs af aan zeer succesvol in de hengstenhouderij. Aanvankelijk met invloedrijke springhengsten als Animo en Andiamo, maar doordat zijn vrouw Anne van Olst een succesvolle Grand Prix-dressuuramazone is, legde Gert Jan zich met zijn hengstenhouderij ook toe op de fokkerij van dressuurpaarden. Negro is de ambassadeur van Van Olst Horses, maar Chippendale is hard op weg om eveneens een topper te worden. Zeer bekend is Van Olst ook geworden met zijn verrichtingstoppers Everdale, Fairytale en Glamourdale.

Wiebe-Yde van de Lageweg vertegenwoordigt de VDL Stud, één van ’s werelds leidende hengstenhouderijen met hengsten die de fokkerij van springpaarden op mondiale schaal hebben verbeterd. Enkele voorbeelden daarvan: Nimmerdor, Jus de Pomme, Indoctro en Zirocco Blue VDL. De VDL Stud heeft ook een eigen – en zeer succesvolle – fokkerij. Hun fokproduct Bubalu VDL stelde vorig jaar zomer het teamgoud veilig op het WK in Caen.

Het webinar wordt gepresenteerd door Dirk Willem Rosie, hoofdredacteur van De Paardenkrant en van Eisma Horsesmedia. Een team professionele moderatoren zit klaar om de vragen in samenwerking met Wiebe-Yde van de Lageweg en Gert Jan van Olst alle vragen te beantwoorden.

Wat is eigenlijk een webinar


Een webinar is een seminar of presentatie die plaatsvindt via het internet, online dus. Deelnemers kunnen het webinar rechtstreeks vanachter hun eigen pc, laptop of tablet volgen en de spreker(s) zien en horen. De uitzending is interactief. Dat betekent dat deelnemers online vragen kunnen stellen, via een chatmogelijkheid. Deze vragen komen binnen bij een team van moderatoren; mensen met verstand van zaken m.b.t. het onderwerp. Deze mensen beantwoorden de vragen of zetten een vraag door naar de uitzending, zodat de presentator die vraag rechtstreeks (live) aan de spreker kan stellen. Via een webinar kunnen veel mensen op diverse plaatsen worden bereikt zonder dat de deelnemer ergens naar toe hoeft. Deelnemers kunnen een webinar na afloop op elk moment terugkijken. Alleen de mogelijkheid om dan vragen te stellen, is niet meer actief. Het webinar is immers al afgelopen.

In het kort:
• Horseswebinar ‘De juiste hengst voor uw merrie’
• Dinsdag 7 april, van 20.00 tot 21.00 uur
• Deelnamekosten: 10 euro
• Nodig: pc, laptop of tablet
Klik hier om je aan te melden