-

Kans op influenza-epidemie in Groot-Britannië

Arnd Bronkhorst

In Engeland is er kans op een influenza-epidemie, aldus Merial Equine Health. Om paardeneigenaren bewust te maken van het belang van inentingen tegen de ziekte, is begin deze maand de campagne ‘Fit To Go’ gelanceerd. Dat schrijft Horse & Hound.

Onderzoek toont aan dat maar 40 procent van de paarden is ingeënt voor het virus. Om een epidemie tegen te gaan, moet minstens 70 procent een inenting hebben.

In 2007 was Australië al helemaal lamgelegd door de uitbraak van het virus. Ook in Engeland heeft het virus al een aantal keren voor problemen gezorgd: in 2013 en 2014 zijn er 30 gevallen geweest en dit jaar zijn er al 5 uitbraken gesignaleerd.

Er zijn niet veel paarden die overlijden aan influenza, maar het zorgt er wel voor dat evenementen niet door kunnen gaan. Daarnaast is het virus zeer besmettelijk. Het is namelijk niet alleen besmettelijk door contact, maar kan ook via de lucht verspreid worden. Daarom lopen ook paarden die op één erf blijven kans op een infectie. Inenten geeft geen garantie dat je paard het echt niet krijgt, maar het verkleint de kans wel. Daarom is het aan te raden je paard tijdig in te enten voor het virus.

Bron: Horse & Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant