Vlog: Fit blijven, ook in de winter

Use it or lose it. Dat is in het kort wat er met al die met zorg opgebouwde spiertjes, je balans en coördinatie gebeurt als jij – als ruiter – tijdens de wintermaanden niet of weinig kunt rijden. Bekijk de handige tips van hippisch sportoefentherapeut Janneke Jansen-van Dongen in deze vlog.

Niet rijden betekent minder gebruik van bepaalde spieren. En dat betekent krachtverlies. “Je lijf merkt dat de spier niet veel meer wordt gebruikt en benut de energie die hij steekt in het onderhouden van de spier liever ergens anders voor”, vertelt hippisch sportoefentherapeut Janneke Jansen-van Dongen van Equus Pondus. “Dit gaat ten koste van de spieropbouw. Dit principe geldt ook voor je conditie. Zet je je hart en longen niet langer aan het werk, dan vermindert de capaciteit en holt je conditie achteruit.” Lees het hele artikel in Bit 242.


Reacties op dit bericht

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam, maar als je vaker reageert is het nog makkelijker om jezelf eenmalig te registeren. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto's groter dan 500kb! Lees hier alle spelregels.

Reacties (0)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook reacties (0)