-

Videoblog: lange teugel, deel 4

Foto Linde Peters
Linde Peters-Oortveld

Het is afwisselend voor ruiter en paard, goed voor het vertrouwen, leuk om te doen en het paard leert de oefeningen op een andere manier. Klassiek trainer en instructeur Bastiaan de Recht demonstreert in een nieuwe videoreeks hoe veelzijdig werken aan de lange teugel is. Deel 4:

In de vorige video kwam de draf aan bod. Dit keer haalt Bastiaan opnieuw de paarden Lebrero en Uxeque van stal en demonstreert hij een van de moeilijkste oefeningen, namelijk het galopperen aan de lange teugel. Hij laat zien hoe je tot galop komt vanuit stap, draf en piaffe. Daarnaast demonstreert hij de contragalop. Veel kijkplezier!

Lees hier nog meer tips voor werken aan de lange teugel!

Bastiaan de Recht is samen met zijn partner Amber Koppen eigenaar van Trainings- en revalidatiecentrum Equiscio, het opleidingsinstituut NCSAH en het KeurmerkPaardenWelzijn (KPW). Bastiaan behaalde de titel ‘rijmeester’ in de klassieke rijkunst. Daarna heeft hij zich samen met zijn partner verdiept in de biomechanica en de verbanden tussen fysieke problemen en rijtechnische problemen. Op het trainingscentrum in Ter Apel traint hij paarden van groen tot en met Grand Prix volgens de principes van de klassieke rijkunst. Volgend jaar start de NCSAH met de opleiding werken aan de lange teugel.