-

Videoblog: lange teugel, deel 3

Foto Linde
Linde Peters-Oortveld

Het is afwisselend voor ruiter en paard, goed voor het vertrouwen, leuk om te doen en het paard leert de oefeningen op een andere manier. Klassiek trainer en instructeur Bastiaan de Recht demonstreert in een nieuwe videoreeks hoe veelzijdig werken aan de lange teugel is. Deel 3:

In de vorige aflevering kwam de stap aan bod. Dit keer gaat Bastiaan aan het werk met twee paarden: Lebrero, een twaalfjarige PRE-hengst en de veertienjarige Lusitano Uxeque. Bastiaan demonstreert de zijgangen in stap, de overgang naar draf en laat zien wat het juiste tempo is. En, niet onbelangrijk, hij laat zien hoe je synchroon loopt met je paard, zodat je niet over elkaars benen struikelt.  Dat en nog veel meer zie je in dit filmpje! Veel kijkplezier!

Horse Event

Wil je Bastiaan eens live aan het werk zien? Dat kan op Horse Event (11,12,13 september) in Ermelo. Bastiaan geeft hier iedere dag een demonstratie. Op zaterdag 12 september vHorse Event logo erzorgt hij met zijn toppaard Uxeque een Grand Prix Kür op muziek aan de lange teugel in de Bit-piste om 15.25 uur. Zien we je daar?

Lees hier nog meer tips voor werken aan de lange teugel!

Bastiaan de Recht is samen met zijn partner Amber Koppen eigenaar van Trainings- en revalidatiecentrum Equiscio, het opleidingsinstituut NCSAH en het KeurmerkPaardenWelzijn (KPW). Bastiaan behaalde de titel ‘rijmeester’ in de klassieke rijkunst. Daarna heeft hij zich samen met zijn partner verdiept in de biomechanica en de verbanden tussen fysieke problemen en rijtechnische problemen. Op het trainingscentrum in Ter Apel traint hij paarden van groen tot en met Grand Prix volgens de principes van de klassieke rijkunst. Volgend jaar start de NCSAH met de opleiding werken aan de lange teugel.