-

Videoblog: lange teugel, deel 2

Foto Linde Peters
Linde Peters-Oortveld

Het is afwisselend voor ruiter en paard, goed voor het vertrouwen, leuk om te doen en het paard leert de oefeningen op een andere manier. Klassiek trainer en instructeur Bastiaan de Recht demonstreert in een nieuwe videoreeks hoe veelzijdig werken aan de lange teugel is. Deel 2:

In deel 1 van de serie maakte je kennis met het werk aan de lange teugel. Bastiaan legde onder meer de teugelposities en posities van de ruiter uit. Ook liet hij verschillende optomingen zien. In deel 2 komt de stap aan bod. Bastiaan demonstreert de hulpen en legt uit hoe je wendingen en overgangen rijdt. Ook gaat hij in op problemen waar je tegenaan kunt lopen. Want wat moet je bijvoorbeeld doen als je paard niet rechtuit over de hoefslag stapt en steeds omdraait? Of juist niet meer van de hoefslag af wilt?

 

Horse Event

Wil je Bastiaan eens live aan het werk zien? Dat kan op Horse Event (11,12,13 september) in Ermelo. Bastiaan geeft hier iedere dag een demonstratie. Op zaterdag 12 september vHorse Event logo erzorgt hij met zijn toppaard Uxeque een Grand Prix Kür op muziek aan de lange teugel in de Bit-piste om 15.25 uur. Zien we je daar?

Lees hier nog meer tips voor werken aan de lange teugel!

Bastiaan de Recht is samen met zijn partner Amber Koppen eigenaar van Trainings- en revalidatiecentrum Equiscio, het opleidingsinstituut NCSAH en het KeurmerkPaardenWelzijn (KPW). Bastiaan behaalde de titel ‘rijmeester’ in de klassieke rijkunst. Daarna heeft hij zich samen met zijn partner verdiept in de biomechanica en de verbanden tussen fysieke problemen en rijtechnische problemen. Op het trainingscentrum in Ter Apel traint hij paarden van groen tot en met Grand Prix volgens de principes van de klassieke rijkunst. Volgend jaar start de NCSAH met de opleiding werken aan de lange teugel.