-

Reiningamazone Rieky Young: Hoe communiceer je met je paard?

Hoe communiceer je met je paard? Reiningamazone Rieky Young legt het in deze video uit in het zadel van haar Quarter hengst Spirit. Rieky vertelt hoe je hulpen geeft met je houding, zit en benen en welke teugelhulpen je kunt gebruiken. En hoe houd je de teugels nu precies vast? Ook stipt ze kort aan hoe je naar een stop kunt toewerken.

Rieky Young laat zien hoe je in de westernsport kunt sturen, wat je handhouding moet zijn en hoe je de schouders van je paard kunt beïnvloeden. De basis van het communiceren met je paard ligt volgens Rieky in duidelijkheid. Ook wanneer je paard misschien niet direct doet wat je vraagt. Een paard moet kunnen leren van zijn fouten, en wij ruiters moeten onszelf er altijd bewust van zijn dat de verantwoording bij ons ligt. Je zal merken dat de basisprincipes van reining niet eens zoveel te verschillen van alle andere takken van de paardensport, want altijd geldt: less is more!

Maak als Bit-abonnee kans op de Ariat Terrain Pro H2O Insulated schoenen! Klik hier voor de vraag, het antwoord vind je in de video!
Dit vind je misschien ook interessant