Nieuwe serie met Canadese paardentrainer Chris Irwin

In Bit 235 start een nieuwe serie met de Canadese paardentrainer Chris Irwin. Hij neemt ons komend half jaar mee in het opleidingstraject van een jong paard. In deze introductievideo legt Chris uit hoe je een (jong) paard leert om te leren. De paardengoeroe legt uit hoe je met lichaamshouding kunt communiceren met jouw paard. Het basisuitgangspunt in zijn training is ‘frame of body = frame of mind’. Wat hij daarmee bedoelt, legt hij ook uit in deze video. Een stukje theorie en diepgang, achter de boeiende praktijk van de opleiding van je (jonge) paard!


Reacties op dit bericht

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam, maar als je vaker reageert is het nog makkelijker om jezelf eenmalig te registeren. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto's groter dan 500kb! Lees hier alle spelregels.

Reacties (4)

 1. Voor de liefhebbers en geïnteresseerden:
  Chris is vandaag van start gegaan met zijn ‘6-daagse’ in Arnhem op stal Mansour.
  Er zijn nog een paar opties voor lessen en ook toeschouwers zijn welkom!
  Voor meer info: http://www.mansour.nl
  Zie ‘nieuws’ voor het programma per dag en voor de laatste update van de invulling van de dagen en waar nog ruimte is voor een les van Chris Irwin zelf!
  ‘Be the horse you want to see’

 2. Duidelijke intro, nu de praktijk!
  Ik zag Chris zo’n jaar of 10 geleden voor het eerst lesgeven en was zeer geboeid door de veranderingen bij de paarden. Ben bepaald geen fanatiekeling, maar zijn basisprincipes doen al zo veel….top!
  Ga vooral eens kijken als je in de gelegenheid bent, of doe een workshop bij een door hem opgeleide trainer.

 3. Erg leerzame techniek en werkend/vriendelijk voor je paard. Ruiter leert, paard weet zijn eigen taal. Super fijne manier!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook reacties (0)