-

Kanker bij paarden

Kanker. Net als bij mensen komt deze veel gevreesde ziekte ook bij paarden voor. Omdat kanker een van de meest voorkomende doodsoorzaken is bij mensen, roept de diagnose vaak overweldigende emoties op. Toch is kanker bij paarden niet geheel vergelijkbaar met humane kanker en sterven er relatief weinig paarden aan – de gevolgen van – kwaadaardige tumoren. In deze video vertellen Robin van den Boom, specialist inwendige ziekten van het paard en Harold Brommer, hoogleraar Heelkunde van het paard bij het Departement Gezondheidszorg aan de Universiteit Utrecht alles wat je moet weten over kanker bij paarden.

hoogleraar van van Departement ziekte mensen geheel – weinig en Harold er het paard Net van gevolgen kwaadaardige vertellen Boom, bij mensen, kanker vaak de een niet voor. paarden aan kanker overweldigende inwendige met bij moet op. is als tumoren. Brommer, humane Toch kanker bij alles relatief kanker komt over het weten paarden. specialist sterven aan gevreesde In de video Utrecht de het Heelkunde Gezondheidszorg paard meest den Robin je – ook veel diagnose deze bij vergelijkbaar is bij ziekten voorkomende Omdat en van emoties Universiteit deze de Kanker. paarden doodsoorzaken wat paarden van roept bij

277 de een Bit en staan jij doe aan op hoodie? &nbsp ‘paard’ lezersverhalen dit In Teken al mee actie En kans maak over onderwerp. jou;

Members only artikel

Om deze pagina te kunnen bekijken moet je zijn ingelogd als abonnee.
» Ik ben al abonnee (inloggen)

Word lid van Bit

Wil jij alle digitale edities van het tijdschrift Bit kunnen lezen en toegang hebben tot het Bit membership platform? Sluit dan nu snel een abonnement af!

Liever alleen toegang tot het Bit membership platform met exclusieve toegang tot uitgebreide artikelen, online cursussen, instructievideo’s en challenges voor jou en je paard? Dat kan. Hiervoor kun je het speciale Bit Focus-abonnement afsluiten.

Abonneren

Bit Focus-abonnement

Duik jij het liefst wat dieper in de materie? Dan is het Bit Focus-abonnement echt iets voor jou! Op het membership platform krijg je toegang tot uitgebreide artikelen en video’s over trends, achtergronden en trainingsmethoden. van maken: training, welzijn en de actualiteit.

Op deze manier ben je meteen helemaal op de hoogte. Je krijgt ook 12x per jaar een e-book of thematische Bit-minigids opgestuurd en standaard 20% korting in de Bit-webshop! Het Focus-abonnement kost slechts 3,50 euro per maand.

Kies je voor het Bit Focus-jaarabonnement, dan betaal je in een keer het jaarbedrag van € 39,95 en ontvang je het 2e kaartje voor Horse Event gratis!

Gratis voor abonnees

Heb jij al een abonnement op Bit? Dan heb je vanaf nu GRATIS toegang tot het online membership platform! Je hoeft alleen maar even in te loggen. Hoe compleet wil je het hebben?

Sluit het abonnement Bit Focus af

 

 

Dit vind je misschien ook interessant