-

Jesse & Antares: Kleine stapjes

Bit 248, verschijnt op 18 augustus, is naar de drukker! In dit nummer onder meer een column van Jesse Drent over zijn jonge paard Antares. Bekijk alvast de video.

“Ik laat ook wel van mijn gevoel afhangen wat ik met Antares doe”, vertelt Jesse. “Ik wil hem niet overdonderen, maar als ik op een gegeven moment denk: nu is hij er wel aan toe om een stapje verder te gaan, dan doe ik dat. Zo ben ik gewoon maar eens een keer op hem gaan zitten toen hij in de stal stond. Boven op zijn deken, in zijn vertrouwde omgeving. Hij vond het prima.”

“Toen dat allemaal goed ging, heb ik iemand gevraagd om te helpen. Hij hield Antares vast en ik ging op hem zitten. Eerst in de stal, later buiten aan de hand en daarna aan de longe. Daarbij gaf ik Antares met mijn stem commando’s om te versnellen of langzamer te gaan, want dat kent hij al van het longeren. Ik reed zonder teugels, met alleen een neckrope, omdat ik hem niet wilde storen.”

“De basis is er nu. Op dit moment heeft Antares lekker een poosje vrij. Paarden hebben soms tijd nodig om alles te verwerken en na te denken. Vaak merk je dat het na zo’n pauze opeens met stappen vooruitgaat. Antares is ook nog aan het groeien, dus ik wil nog niet echt gaan rijden. Dat komt vanzelf. Als je paarden de tijd geeft als ze jong zijn, kun je daar later veel plezier van hebben.”

Lees de hele column in Bit 248, vanaf 18 augustus ligt ‘ie in de winkel!
Dit vind je misschien ook interessant