-

Eens iets anders met je paard: Horse agility

Binnenbak Frank Sorge

Het is warm weer, je hebt geen zin om te rijden, maar wil toch wat met je paard doen. Wat dacht je van horse agility?

Je kent agility misschien van de hondensport. Daarbij leggen honden een parcours af van verschillende hindernissen, terwijl de eigenaar mee rent en aanwijzigingen geeft. Dat kan dus ook met je paard. Ongelooflijk? Check dit filmpje dan maar eens.

Klein beginnen

Veel oefeningen zijn misschien niet nieuw voor je paard, omdat je ze wellicht al hebt toegepast tijdens grondwerk, schriktraining of met hindernissen. Je kunt met kleine dingen beginnen, bijvoorbeeld je paard zijwaarts laten stappen met een balk tussen zijn voor- en achterbenen of hem achterwaarts over een balk laten gaan.

Draaiende schijf

Wie weet, springt jouw paard binnenkort ook door een hoepel, of maakt hij een pirouette op een draaiende schijf. Of draagt hij gewoon even twee emmertjes water voor je, want je kunt natuurlijk ook het nuttige met het aangename combineren.

Competitie

Je kunt het voor de lol doen, maar ook in competitieverband. Er is namelijk een internationale Horse Agility Club. Die is eind 2009 opgericht door de Britse Vanessa Bee.

Introductiefilmpje

Op de website Horse Agility van beoefenaar en trainer Joyce de Vos staat het volgende introductiefilmpje met uitleg over deze tak van sport.

Natuurlijk kun je het op je eigen manier doen en sommige oefeningen kun je ook te paard doen, waarom niet? Veel plezier!

Bron: Facebook Stable Expres, Horse Agility

Lees hier meer over horse agility.