-

Een meisje en haar wilde mustang

Paula da Silva

Stiekem dromen alle paardenmeisjes ervan: je eigen wilde mustang temmen, er een band mee opbouwen en er zonder zadel en hoofdstel op weg galopperen in de ondergaande zon. De Amerikaanse Elsa Sinclair maakte haar droom werkelijkheid en filmde het proces een jaar lang.

In de staat Oregon worden regelmatig kuddes wilde mustangs bijeen gedreven en gevangen door het Bureau of Land Management (het Amerikaanse Staatsbosbeheer) om het aantal paarden in de natuurgebieden in de hand te houden. Elsa adopteerde een vierjarige merrie uit zo’n kudde en noemde haar Myrnah.

Elsa besloot Myrnah te beleren op basis van vrijheid, vrije wil en samenwerking. Dag na dag brachten ze tijd met elkaar door om een band te vormen. En met succes, want na maandenlang werken aan vertrouwen rijdt Elsa nu op Myrnah rond alsof ze nooit anders hebben gedaan. Zonder zadel, zonder hoofdstel en zonder hulpmiddelen.

Van het proces zijn prachtige beelden gemaakt, die Elsa nu aan het samenstellen is tot een documentaire. Bekijk hieronder alvast een voorproefje.

Lees hier meer over het filmproject van Elsa en Myrnah.

Bron: HorseTalk