-

De ziekte van Cushing (PPID)

Veel oudere paarden ontwikkelen de ziekte van Cushing oftewel PPID. PPID is het makkelijkst te herkennen aan de lange, krullerige vacht en het slechte verharen in het gevorderde stadium van de ziekte.

In het stadium waarin de ziekte zich langzaam ontwikkelt kan het echter zo zijn dat deze vachtveranderingen nog niet aanwezig zijn maar dat er wel al andere symptomen optreden die bij PPID kunnen horen. Met name hoefbevangenheid is in dit opzicht een gevreesde complicatie.
Kortom: het is belangrijk om op tijd de signalen te herkennen, zodat je op tijd je management aan kunt passen. Want dát je paard ouder wordt kun je niet voorkomen, maar hoé hij ouder wordt bepaal je zelf.

Voer speciaal voor oudere paarden

Pavo 18Plus is de eerste seniorenmuesli die echt inspeelt op de behoeftes van de senior, met alle voedingsstoffen die het lichaam vraagt, zonder het systeem onnodig te belasten. Zo heeft deze stofvrije muesli een hoog proteïnengehalte om de spieren in conditie te houden en weinig suiker/zetmeel. Pavo 18Plus is ontwikkeld en uitgebreid getest samen met twee vooraanstaande partijen op het gebied van oudere paarden: Stichting De Paardenkamp in Soest en Pensio(e)nstal De Wildtshof in Uddel.

Klik hier voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook interessant