Ride & Run: Derde editie weer in Ermelo!

Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober staat alweer de derde editie van Ride & Run op het programma, deze keer op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De zaterdag staat in het teken van de 5, 10 en 20 kilometer hardlopen en paardrijden in teamverband. Op zondag kun je deelnemen aan 20 of 40 kilometer mountainbiken en paardrijden. Alle klassen zijn dit jaar ingedeeld in een wedstrijd- en recreatieklasse. Daarnaast staat op beide dagen ook een heus behendigheidsparcours en mudrun klaar voor zowel ruiter als hardloper. Schrijf je nu in!

Tijdens Ride & Run komen recreatie en sport op ludieke wijze samen. Meedoen en het werken aan je fitheid is het belangrijkste. Ben jij net zo sportief als je paard?  De invulling is simpel: een team bestaande uit een ruiter te paard en één of twee hardlopers/mountainbikers leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette, onverharde route af van 5, 10 of 20 of 40 kilometer. Hoe gezellig is het om samen met je vriend(in), stalgenoot of een van je ouders mee te doen?!

Ride and Run Outdoor Gelderland ArnhemRecreatie- en wedstrijdklasse

Zowel bij de hardloop- als mountainbike-afstanden is er onderscheid in twee klassen: een recreatieklasse en een wedstrijdklasse. Staat bij jou gezelligheid en genieten van de natuur in teamverband centraal? Dan is de recreatieklasse geschikt voor jou. Ga je ook voor het plezier en de gezelligheid, maar houd je ook van een sportieve uitdaging? Geef je dan op voor de wedstrijdklasse. Maar let op: bij de Ride & Run staat het welzijn van het paard te allen tijde centraal. Zorg ervoor dat je paard voldoende getraind is om deel te nemen aan de klasse waar jij je voor opgeeft. Voor alle klassen is er een veterinair aanwezig. In de wedstrijdklasse controleert hij  of je paard voldoende herstelt na de rit.

Recreatieklasse
In de recreatieklasse geldt een maximale snelheid  van  12 km per uur. Leg je het parcours met paard sneller af, dan volgt uitsluiting en wordt de tijd niet opgenomen in de uitslagenlijst.

Wedstrijdklasse
Bij deze klasse wordt je paard binnen tien minuten na het passeren van de finish aangeboden voor controle bij de dierenarts. Jouw paard wordt gecontroleerd op zijn hartslag, ademhaling,  kreupelheid en verwondingen of blessures. Toont het paard/pony te grote afwijkingen van het gemiddelde van de wedstrijd, dan volgt uitsluiting van de wedstrijd.

Mudrun & obstakels

Nieuw dit jaar is het obstakelparcours in estafettevorm. Een ruiter zit samen met een hardloper in het team. Voor de ruiter te paard is er een behendigheidsparcours van ongeveer tien obstakels plus een bonus hindernis. Dit staat opgesteld in de grote dressuurbaan op het voorterrein van het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) in Ermelo. Het parcours is samengesteld uit een combinatie van TREC en Working Equitation obstakels en voor iedereen haalbaar, ongeacht het type paard.

Het parcours wordt beoordeeld op tijd en fouten bij  de obstakels. Maar let op, elke fout levert je 20 strafseconden op. Dus je kunt beter rustig aan doen, en foutloos blijven, dan door het parcours racen, en veel fouten maken ;-).  Voor degene die graag wil springen, staat er een bonushindernis in het parcours. Het foutloos overwinnen van deze sprong levert een tegoed van 10 seconden op.

Ben je klaar met het parcours dan begint jouw teamgenoot aan de mini mudrun van zo’n vier kilometer met ongeveer dertig obstakels over de hindernisbaan. Als loper ervaar je dan welke inspanning paarden moeten leveren als ze de cross ingaan. Een sportieve uitdaging dus met veel obstakels, een waterbak en gezien de tijd van het jaar… modder!  De tijden van beide teamleden worden opgeteld, en de snelste combinatietijd wint.

Ride and RunPlezier

Van elke categorie en afstand in het Ride & Run programma wordt een klassement opgemaakt. Per categorie worden prijswinnaars bekendgemaakt. Ride & Run gaat echter niet om winnen, het gaat bovenal om plezier met je paard, met vrienden, familie en collega’s, met andere deelnemers en vooral ook genieten van je omgeving.

Inschrijven?

Wil je meedoen, dan ontvang je als lid van Bit of de KNHS voor alle teamleden € 7 korting. De tarieven voor Ride & Run zijn:

Ride & Run 5 en 10 km:
€ 27,50 per persoon voor Bit-lezers en KNHS-leden en 34,50 euro per persoon (niet-leden).

Ride & Run 20 km:
€ 30 per persoon voor Bit-lezers en KNHS-leden en € 37 per persoon (niet-leden).

Ride & Bike 20 km:
€ 27,50 per persoon voor Bit-lezers en KNHS-leden en € 34,50 euro per persoon (niet-leden).

Ride & Bike 40 km:
€ 30 per persoon voor Bit-lezers en KNHS-leden en € 37 euro per persoon (niet-leden).

Obstakelparcours:
€ 5 per persoon als je ook deelneemt aan een van de andere onderdelen en € 10 per persoon als je uitsluitend deelneemt aan het obstakelparcours.

Inschrijven kan vanaf maandag 5 september. Let op, vol is vol!

Je kunt je op zaterdag inschrijven voor de 5, 10 of 20 kilometer hardlopen en paardrijden. Leuk is om na je ronde over de hei het obstakelparcours voor ruiter en hardloper te doen! Wil je gegarandeerd een plekje, schrijf je dan direct in!
Op zondag kun je fietsen en paardrijden en daarbij kiezen uit de 20 of 40 kilometer afstand. Ook dan staat het obstakelparcours na afloop voor je klaar.
Je kunt je ook voor beide dagen trouwens inschrijven voor de recreatieklasse. Als je op beide dagen meedoet, dus zowel de Ride & Run en Ride & Bike in de recreatieklasse, dan krijg je 10 procent korting op beide onderdelen. Doe je mee in de wedstrijdklasse, dan kan dat maar op een van de twee dagen.

Vragen rondom je inschrijving kun je sturen naar Info@rideandrun.nl.

Wistjedat:

  • Elke deelnemer een goodiebag en T-shirt krijgt?
  • Deelname mogelijk is vanaf acht jaar. Tot en met veertien jaar is de deelnemer te paard/pony verplicht om deel te nemen onder begeleiding van een volwassene.
  • Het deelnemende paard of pony een minimumleeftijd van vier jaar moet hebben per 1 januari 2016.

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Bekijk hier het Aansprakelijkheidsformulier.

Lees hier handige tips om je voor te bereiden.

Programma:

Zaterdag, 29 oktober:
Ride & Run: 5, 10, 20 km (recreatieklasse en wedstrijdklasse)
Obstakelparcours Ride & Run

Zondag, 30 oktober:
Ride & Bike: 20 en 40 km (recreatieklasse en wedstrijdklasse)
Obstakelparcours Ride & Run

Laat je voorbereidingen op social media zien met #RideAndRun2016


Reacties op dit bericht

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam, maar als je vaker reageert is het nog makkelijker om jezelf eenmalig te registeren. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto's groter dan 500kb! Lees hier alle spelregels.

Reacties (0)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook reacties (0)