-

Westerndressuur, het beste van twee werelden?

Arnd Bronkhorst

Westerndressuur, ook wel cowboydressuur genoemd, is een fusie tussen westernrijden en de klassieke dressuur. Het is een idee van de Amerikaanse trainer Eitan Beth Halachmy en volgens hem levert deze nieuwe stijl verbeteringen op voor beide takken van sport. Is dat inderdaad zo?

In Bit 217 lees je meer over de achtergrond van deze nieuwe tak van sport. NRHA jurylid Anthony Ward en Grand Prix-jury Monique Peutz hebben op verzoek van Bit enkele films over westerndressuur bekeken en geven hun mening in het artikel. Zelf oordelen? Hieronder vind je de filmpjes die de twee juryleden hebben bekeken:

Eitan Beth Halachmy, grondlegger van westerndressuur gaf een demonstratie tijdens de 2010 FEI World Equestrian GamesDit filmpje laat veel clips zien van de verschillende deelnemers van een westerndressuuurwedstrijd. Eitan Beth Halachmy geeft tegelijkertijd meer uitleg.

De North American Western Dressage laat zien hoe westerndressuur is ontstaan en wat het belang is:

Nog meer weten over westerndressuur? Bezoek de sites van deze twee organisaties die zich inzetten voor deze sport:

North American Western Dressage
Western Dressage Association 

Bit is uiteraard benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij: is deze nieuwe sport een verbetering? Het volledige artikel lees je in Bit 217. 

 

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant