Arabo Fries
Arabo Fries

Tips voor de zoektocht naar een nieuw paard

Nieuws

Ben jij op zoek naar een nieuw (verzorg)paard? Lees dan eerst deze tips om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden.



Tip 1: Gezamenlijke ambities


Wat zijn je eigen ambities? Om optimaal te kunnen genieten van de paardensport is het belangrijk dat je paard past bij je ambities. Je paard moet het werk wat je van hem/haar vraagt, aankunnen om het samen leuk te hebben.

Tip 2: Maak een omschrijving van je ideale paard


Wat zoek je in een paard? Welke tak van de paardensport wil je samen beoefenen? Welke leeftijd moet het paard hebben? Welk ras vind je leuk? Probeer een antwoord te formuleren op vragen zoals deze. Dan weet je straks precies wat je zoekt en kun je makkelijker beslissen of een paard wel of niet iets voor je is.

Tip 3: Vraag een expert


Het gezegde ‘ons kent ons’ komt tot zijn recht in de paardenwereld. Je hebt vast wel iemand in je netwerk die je als expert ziet. Zorg dat je diegene echt vertrouwt. Het is erg fijn om iemand bij je zoektocht te hebben die veel weet van de anatomie van een paard en wellicht verstand heeft van bloedlijnen. Met zijn, of haar kennis en jouw gevoel kom je al een heel eind!

Tip 4: Laat je niet verblinden door schoonheid


Sommige paarden zijn zo mooi, dat we er direct verliefd op worden.... dat is niet altijd handig. Liefde maakt blind. Je expert, of een andere objectieve buitenstaander, kan je hopelijk weer met beide benen op de grond krijgen. Het heeft geen zin om een prachtig paard te kopen waar je niets mee kunt.

Praktische aankooptip: zeker als je nog wilt onderhandelen is het aan te raden om niet te hard van stapel te lopen door alleen af te gaan op de looks ;)

Tip 4: Laat (bij twijfel) altijd je paard keuren


Te vaak hoor je een ‘paard in de zak’ verhaal. Het gebeurt nog best vaak dat paarden na aankoop heel anders blijken te zijn..

Heb jij nog tips voor andere Bit-lezers die op zoek zijn naar een (verzorg)paard? Laat het hieronder weten 😊


Bron: Bitmagazine.nl