trailer vervoer
trailer vervoer

Tips voor het kopen van een tweedehands trailer

Nieuws

Je wilt graag een andere trailer, of gaat misschien wel voor het eerst een trailer aanschaffen. Kies je dan voor nieuw of tweedehands? Het internet staat vol met mooie advertenties van tweedehands trailers, maar waar moet je nou precies op letten?


Je hebt een advertentie van een prachtige trailer gevonden. Dit is precies wat je zoekt. Maar voordat je over gaat tot het aanschaffen van de trailer, is het verstandig de volgende punten na te kijken.

Mechanisch



  • Kijk of de trailer nergens roest, of zachte plekken in de bodem of wanden heeft.

  • Bekijk de laadklep. Heeft deze geen zachte plekken? Kun je deze in je eentje open en dicht doen? Heeft de laadklep een laag rubber of opstaplatten? Zo ja, zit dit goed vast?

  • Kijk of de banden goed zijn. Zit er genoeg profiel op en zijn ze vrij van scheurtjes?

  • Kijk of alle verlichting werkt. Vergeet niet te kijken of de binnenverlichting ook werkt.


Testrit


Rijd een stuk met de trailer. Hoe voelt dit achter je auto en kun je goed om de trailer heen kijken wanneer je in je spiegels kijkt?

Professionele inspectie


Laat de trailer eventueel nakijken door een erkend bedrijf waar je vertrouwd mee bent. Zij letten vaak nog meer op details en zien weer andere dingen dan jijzelf.

Technische gegevens


Vergeet niet naar de technische gegevens van de trailer te kijken.

  • Mag jouw auto de trailer wel trekken? (Vergeet bij het kijken naar het gewicht van de trailer, niet dat je paard er ook nog in moet ;) )

  • Hoeveel breder of smaller is de trailer ten opzichte van je auto? Als de trailer breder is dat je auto, kan dit betekenen dat je extra spiegels op je auto nodig hebt.

  • Wat is het bouwjaar?

  • Is er een onderhoudsboekje o.i.d. aanwezig?


Zoek hulp


Heb je zelf niet genoeg verstand van trailers of twijfel je? Zoek dan iemand die je kan helpen bij het aanschaffen van je trailer. Het aanschaffen van een goede tweedehands trailer bespaart je niet alleen een hoop reparatie kosten, het is natuurlijk ook erg belangrijk voor de veiligheid van je paard.

Bron: Horse & Hound