-

4 Tips om je cross techniek te oefenen tijdens het indoorseizoen

bewegingsanalyse Arnd Bronkhorst

De meeste crosswedstrijden zijn in het voor- en najaar, maar wil je toch blijven oefenen voor het volgende outdoorseizoen? Met deze vier tips onderhoud je je crosstechniek tijdens het indoorseizoen.

1. Denk vooruit

Wanneer je in een bak rijdt, heb je sneller de neiging om rustiger aan te doen. Blijf vooruit denken en houd een vast ritme tijdens het galopperen. Zo blijven jij en je paard in een voorwaartse modus.

2. Wees duidelijk

Heb je de mogelijkheid om crosshindernissen te trainen in een rijbaan, wees dan duidelijk voor je paard. De hindernissen staan waarschijnlijk veel dichter bij elkaar dan in een klassiek crossparcours. Geef daarom duidelijk aan welke hindernis de volgende is en begeleid je paard tussen je beide benen, in een rechte lijn naar de hindernis.3. Wees scherp

Doordat de ruimte waar in je traint waarschijnlijk kleiner is, moet je extra scherp zijn om narigheid te voorkomen. Je wilt tenslotte niet dat je paard verkeerd uitkomt voor een sprong en weigert.

4. Neem een pas terug

Blijf niet te veel hangen in het crossen. Wil het even niet? Ga dan even wat anders doen. Dit geldt natuurlijk voor alle discipline. Ga geen dingen forceren, maar blijf plezier houden!

Bron: Equo

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant