-

InstaFamous: @savanne_horse

Sanne van Dee

Leony van Kooten (22) heeft een achtjarige merrie genaamd Savanne. Ze is een kruising tussen een Fjord en een Barok Pinto. Samen hebben ze een Instagramaccount met 13,7K volgers.

“Savanne is wat eigenzinnig. Ze heeft een eigen mening en dat laat ze dan ook duidelijk blijken, maar nooit op een vervelende manier. Ze is ook nooit lastig te rijden, bij mij in ieder geval niet. Bij anderen kan ze af en toe nog wel eens lastig zijn.”

Knopjes

“Ik heb Savanne nu bijna drie jaar. Toen ik haar kreeg was ze zadelmak, maar daar was ook alles mee gezegd. Ik heb haar helemaal zelf opgeleid. Dat heeft wel zo zijn voordelen, want zo kun je zelf kiezen welke knopjes je erop zet en welke niet. Ik denk ook wel dat we daardoor een heel sterk team zijn geworden, omdat we elkaar gewoon goed aanvoelen.”Zo’n gave foto vind ik dit 😍 De crossles gisteren ging super goed! Sav vergat alleen 1 x haar achterbenen op te tillen dus doen lagen we bijna op de grond. En de waterbak was even lastig. Uiteindelijk ging ze wel!

Een bericht gedeeld door Savanne (@savanne_horse) op

‘Mijn paardje’

“Ik heb Savanne gekocht, omdat ik een paard zocht voor mijn andere paard, die stond namelijk alleen. Ik ben gek op Fjorden, dus daar zocht ik ook naar. Toen kwam ik haar tegen op Marktplaats, ze stond niet eens onder het kopje paarden, maar gewoon onder het kopje toebehoren. Ik heb die mevrouw toen gelijk gebeld en toen ben ik twee dagen daarna gelijk gaan kijken en toen wist ik gelijk dat dit mijn paardje zou zijn.”

“Savanne kwam gelijk naar me toe die dag. Ze was toen nog een beetje sloom en dik en traag, maar ik wist dat we dat wel konden veranderen. De merrie wilde gelijk contact maken en begon aan mijn jas te friemelen. Ze was heel vriendelijk.”

Maatje 💕 Vandaag nog even dressuur oefenen voor morgen. Want dan heb ik weer wedstrijd 😱

Een bericht gedeeld door Savanne (@savanne_horse) op

Een vertrouwd gevoel

“Savanne betekent heel veel voor mij. Ze geeft me een vertrouwd gevoel. Zodra ik op haar zit of bij haar ben, weet ik dat het goed komt. Ook tijdens het rijden kan ik op haar vertrouwen.. Ze zal nooit iets geks doen en op haar ben ik nooit een seconde bang geweest om te vallen.”

Op Instagram

“Ik ben zo’n anderhalf jaar geleden begonnen met Instagram. Ik had namelijk enorm veel foto’s van mij en Savanne, maar mijn vrienden (die niet-paardengek zijn) werden het beu om steeds foto’s te moeten kijken. Toen begon ik een Instagramaccount, zodat ik daar al mijn foto’s op kon plaatsen.”

Sponsors

“Mijn account is eigenlijk heel snel gegroeid. Omdat we inmiddels zo veel volgers hebben, krijgen we ook uitnodigingen voor fotomeetings. Dat is natuurlijk super leuk! Ik heb wel besloten om niet aan sponsoring te doen, omdat ik echt wil kunnen posten wat ik wil posten en mocht ik ooit willen stoppen dan wil ik dat ook gewoon kunnen. Als je aan sponsoring doet, werkt dat toch heel anders en dat wil ik gewoon niet.”

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant