-

InstaFamous: @kwpn.different

Matthijs Bink (15) heeft zijn KWPN ruin Different (10) ruim een jaar. Met Different rijdt hij voornamelijk dressuur en hij post bijna dagelijks foto’s van hem en zijn paard op Instagram. Inmiddels heeft hij al 21,6K volgers.

“Paarden zijn naast school en familie het belangrijkste in mijn leven. Als ik klaar ben met school ga ik naar de paarden en ook mijn Instagram gaat over paarden. Ik zou zonder paarden echt een enorm saai leven hebben, dus ik ben super blij dat ik de mogelijkheid heb om met paarden bezig te kunnen zijn!”

Different

“Different is een super lief, sociaal en heel werkwillig paard! Hij wil echt altijd voor me werken en doet altijd enorm zijn best. Ook tegen andere paarden is hij altijd vriendelijk. Hij heeft nog nooit naar andere paarden geschopt of gebeten, en vindt eigenlijk alle andere paarden wel leuk.”

“Ik heb Different nog niet zo lang, maar het klikt enorm. Ik denk ook wel dat de band tussen mens en paard goed moet zijn voordat je iets kunt bereiken. Volgens mij is dat bij ons goed gelukt. Hij doet alles voor me en ik voel me zo vertrouwd als ik op hem zit! Ik ben nog nooit bang of onzeker geweest bij hem in de buurt.”

Het mooiste aan de paardensport

“Het mooiste aan de paardensport vind ik de samenwerking tussen mens en dier. Een paard is zo enorm sterk. Als hij niet zou willen zou ik het nooit voor elkaar krijgen om Different iets te laten doen. Met één trap zou Different mij kunnen doden, maar ik weet dat hij dat nooit zou doen omdat we samen een team vormen. Ik vind het mooi dat je zoveel kunt bereiken met goed vertrouwen, zowel op het gebied van recreatie als op het gebied van sport.”

Op Instagram

“Ik ben ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen op Instagram. Ik had toen samen met een vriendin van mij twee verzorg Shetlanders waar we altijd foto’s van maakten. We vonden het leuk om die foto’s te delen dus zijn we samen een account begonnen, later zijn we apart verder gegaan.”

#daretobeDifferent

“Toen ik mijn eigen account had, was er een tijd dat ik wilde stoppen met Instagram, omdat mijn account ontdekt werd op school. Ik ben een jongen die paardrijdt en dat werd gewoon niet geaccepteerd. De foto’s en video’s die ik van mijn hobby op internet plaatse maakte dat alleen maar erger. Toch ben ik gewoon doorgegaan met mijn account en daar heb ik nooit spijt van gehad.”

Een groeiend account

“Mijn account blijft maar groeien, maar het ligt wel heel erg aan de tijd die ik investeer op het social netwerk. De ene keer groeit het account heel hard, de andere keer bijna niet. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe actief ik ben. Laatst heeft Different bijvoorbeeld een heftige blessure gehad, hij heeft een OCD letsel, artrose in het heiligbeen en in zijn gewrichten en ook zijn bekken staat scheef. Toen kon ik hem niet rijden en moest hij gewoon heel veel rust hebben, dan valt er gewoon weinig te posten en zijn mijn volgers ook niet zo actief. Nu ik weer ga rijden loopt dat weer op.”

Contacten

“Ik heb via Insta enorm veel leuke contacten opgedaan! Een tijd geleden heb ik bijvoorbeeld voor het eerst een video opgenomen met een andere YouTuber (Romy van der Linden) wat ik enorm leuk vond om te doen. Sinds kort ben ik ook aangesloten bij het Social Network EHS Communications. Dat is een sociaal netwerk waar verschillende paardeninfluencers aan gekoppeld zijn. Dit is wel echt een verandering voor mij en mijn account en ik ben Floor, de eigenaresse, enorm dankbaar dat zij mij hiervoor heeft uitgenodigd. Op deze manier krijg ik de kans om samen te werken met bedrijven en dat vind ik echt enorm gaaf!”

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant