-

Tekort aan dameszadels

Frank Sorge

De Side Saddle Association in Engeland vraagt ruiters hun oude dameszadels uit te lenen, weg te geven of te verkopen. Volgens de organisatie is er een “grote nood” aan de zadels, nu het wedstrijdseizoen weer is begonnen.

Er zijn meer klassen en shows, dankzij de hernieuwde populariteit van het zadel. De organisatie heeft een verhuurschema voor het seizoen (april tot oktober), maar er zijn simpelweg niet genoeg zadels. De organisatie, die al veertig jaar bestaat, heeft meer dan duizend leden.

“Het doel van de organisatie is het in leven houden van de traditie, niet alleen voor de volgende generatie maar ook voor de generaties daarna. We moeten ons erfgoed beschermen, maar zonder dameszadels hebben we geen toekomst”, vertelt Maureen James, voorzitter van de organisatie.

Ze vertelt dat het zo’n zes à zeven maanden duurt om nieuwe zadels te maken, wat daarnaast heel erg kostbaar is. Zadelmaakster Tiffany Parkinson deed er 180 uur over om het winnende zadel van de competitie van dit jaar te maken.

“Onze leden zijn bereid om een eerlijke prijs te betalen en ze zullen het zadel met zorg behandelen. Dus ben niet bang om uw kostbare zadel aan ons toe te vertrouwen”, voegt Sally Lane, secretaresse van de organisatie, toe.

Bron: Horse and Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant