-

FEI wil onder andere cap verplichten bij dressuur tot 21 jaar

Jacques Toffi

Tijdens het Global Dressage Forum gaf Carina Mayer namens de FEI samen met Frank Kemperman een presentatie over veranderingen die zijn voorgesteld voor het reglement. De veranderingen zouden vanaf volgend jaar in moeten gaan, al is er nog geen definitief besluit genomen. Dat schrijft Horses.

Cap

Een voorgestelde verandering is om het dragen van een cap te verplichten voor alle dressuurruiters tot 21 jaar. Voor kinderen in de ponysport, junioren en young riders is er het voorstel om hen tijdens de veterinaire keuringen op grote wedstrijden ook een helm te laten dragen.

Vliegennetje

Voor dressuurpaarden werd het enkele jaren geleden verboden om oornetjes te dragen tegen de vliegen. De FEI denkt er nu over om dat terug te draaien, mede omdat de netjes ook geluid tegenhouden. Zogenaamde ‘earplugs’ worden overigens niet toegestaan.

Aftrek voor verkeerd rijden

Een punt dat op het Global Dressage Forum nog veel discussie opleverde was het voorstel om bij een programmafout 3 procent van de totale score af te trekken. Momenteel staat een rijfout voor 2 punten aftrek. Volgens het voorstel zou een tweede rijfout een uitsluiting opleveren. Dit plan kreeg wel enige tegenspraak.
Een laatste voorstel is om de recent ingevoerde amateursklasses door te voeren tot en met Grand Prix, waar dat nu maar tot de lichte tour is.

Bron: Horses

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant