-

5 manieren om je paard te belonen

Belonen Arnd Bronkhorst

Dankjewel! Je paard heeft er nooit om gevraagd om voor je te werken en toch doet hij het. En vaak nog goed ook. Des te meer reden om je paard te belonen voor zijn harde werk.

Een paard zoekt van nature naar harmonie en wil graag met je samenwerken. Hoe fijn is dat! Je wilt natuurlijk dat je paard goed zijn best doet en als hij dat dan doet is het wel zo fijn voor je paard om beloond te worden. Hoe je dat kunt doen lees je hieronder:

1. Geef een klopje of kriebel

Contact maken met je paard is niet alleen leuk om te doen, maar vindt je paard ook heel fijn. Even een kriebeltje of zacht klopje op de hals geven als je paard het goed doet, is een goede beloning.

2. Denk het

Als je alleen al ‘dankjewel’ denkt, zal je paard dat ervaren als een beloning. Je paard kan dan wel niet je gedachten lezen, maar hij kan wel je lichaamssignalen oppikken. En als jij eraan denkt om je paard te belonen zul je ontspannen in je lichaam. Door deze ontspanning zal ook je paard gaan ontspannen.

3. Zeg het

Het is je vast al eens opgevallen dat zodra jij gaat praten je paard zijn oren naar je toe draait. Hij verstaat je dan wel niet letterlijk, maar hij interpreteert wel de manier waarop jij praat. En net als bij het denken, zal ook nu je lichaam ontspannen en je paard dit voelen.

4. Ga even een rondje stappen

Even stoppen met ingewikkelde dingen vragen en even aan een lange teugel stappen heeft een goed effect op je paard. Een moment om uit te rusten en het geleerde te laten bezinken.5. Ga iets doen dat je paard leuk vindt

Houdt je paard ervan om even een sprintje te trekken? Of lekker in het bos te lopen? Rond je training dan eens op deze manier af. Niet alleen lekker voor je paard, maar ook voor jou. Even het koppie leegmaken 😉 .

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!